vineri, martie 24, 2023

România este amenințată de varianta Delta, care are cea mai ridicată contagiozitate dintre toate variantele virusului SARS-CoV-2. Vaccinul anti-COVID este singura soluție de a lupta împotriva pandemiei, însă specialiștii susțin că refuzarea lui va duce la repercusiuni grave.

Vara aceasta era cel mai bun moment pentru imunizare. Odată cu revenirea elevilor la școală și începerea activităților economice normale, medicii se tem de creșterea bruscă a numărului de infectări. În următoarele două săptămâni, susține cercetătorul Ovidiu Jurma, repercusiunile modului în care am gestionat pandemia vor fi vizibile, iar presiunea pe sistemul medical va fi din nou, foarte mare.

Te-ar mai interesa: Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci ră...

Valul 4, TSUNAMI în România

„E tarziu si ma uit obosit la numerele care arata cum valul 4-Delta urmeaza sa devina un tsunami in Romania si simt cum ma copleseste durerea si revolta.

Ce durere sa asisti neputincios la suferinta poporului tau…
Ce rusine sa ceri increderea poporului tau cand vrei sa iti mearga tie bine bine si sa il abandonezi cand ii este mai greu…

Dar de data asta medicilor le va fi mult mai greu si vor avea mult mai putina recunostinta.

(…) Nimic nu mai poate schimba ceea ce urmeaza in urmatoarele 2 saptamani, nimic. Tragediile de azi si maine nu mai pot fi rezolvate masuri luate cu gandul la alegeri si functii. Tot ce putem face azi e sa schimbam ceea ce se va intampla peste 14 zile.

Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...

Trebuie sa alocam azi resursele si sa luam azi masurile care vor rezolva problemele care vor apare peste 14 zile sau efortul va fi ingropat de pandemie a doua zi. Iar masurile vor fi foarte dureroase si resursele necesare uriase sau mai bine nu le luam deloc, macar negationistii sa fie fericiti cand tara arde.

(…) Dar poate cand vom indura destul si vom decide ca vom face TOT ceea ce trebuie ca sa invingem pandemia, nu doar ceea ce ne convine, poate ca atunci vom iesi cu adevarat din criza. Va fi mult mai greu dar vom fi mult mai puternici.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu natural împotriva herpesului. ...

E doar o doina de jale. De maine revin pe baricade, salvarea se afla in orice moment la 14 zile de la o decizie salvatoare”, scrie cercetătorul Octavian Jurma pe o rețea de socializare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private