joi, iunie 30, 2022

Cu tristețe, valul de sinuciduri continuă să zguduie România. De data aceasta este vorba de o adolescentă de doar 16 ani, care a ales să își pună capăt zilelor într-o toală a Stației CFR din Bârlad.

Fetița găsită spânzurată în toaleta clădirii CFR, era elevă la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad. Tânara adolescentă era crescută de bunica paternă, mama părăsind-o la un an, iar tatal lucrează în străinătate.

Te-ar mai interesa: Hidratarea pe caniculă! „Iaurtul, aceeaşi hidratar...

Prin prisma tragediilor care au luat cu asalt România, psihologii trag un semnal de alarmă părinților care își abandonează copiii sau îi lasă în grija rudelor.

Adolescența vine cu o nouă criză de identitate. În cazul de față vorbim de un copil abandonat emoțional în prima perioadă a copilăriei, lipsit de dragoste și iubire maternă, iar refuzul de a-i permite copilului să iubească a venit ca o confirmare din păcate că nu aparține nimănui pe acest pământ. Această convingere a primit-o prin neglijența părinților care s-au înstrăinat față de acest copil. Un astfel de caz e un semnal de alarmă pentru comunitate, școală și familie. E foarte important să fim mai atenți la cei triști, închiși, izolați. Acest caz ne spune cât de blocați suntem față de reacțiile copilului aflat în suferință. Locul public ales de copil este pentru a-și face auzită durerea și disperarea și asta spune totul despre cazul de care vorbim!”, a precizat Ionel Brătianu, psiholog, pentru VremeaNouă.ro.

Te-ar mai interesa: Oana Zăvoranu, scandal cu managerul Spitalului Col...

Micuța a lăsat un bilet de adio bunicii prin care și-a justificat gestul disperat.

Prima dragoste se pare că i-a fost fatalp fetei. Aceasta nu a putut trăi cu gândul de a i-ai fi refuzată iubirea.

Potrivit apropiaților, fata era îndrăgostită de un băiat din sat, dar aparent familiile celor doi tineri erau impotriva relației lor. Iar acesta a fost principalul motiv pentru care a recurs la un asemenea gest.

Te-ar mai interesa: R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare. Câ...

Mai mult decât atât tânăra își vedea tatăl extrem de rar, iar mama, mutată în Republica Moldova, a refuzat să o mai vadă încă de când Alina avea 1 an.

Iată câteva însemnări ale Alinei, de pe pagina ei de socializare, care trebuia să dea de gândit prietenilor și celor apropiați, cât de tristă era fata și ce gânduri o bântuiau:

“Cu puțin fard și un zâmbet dulce vei ascunde clar că inima îți plânge”, “plâng grav..”, “Strigătul sufletului nu se aude niciodată. – simțindu-se tristă” “, “Uneori cel mai frumos zâmbet ascunde cele mai grele dureri… fericirea este ceea ce mimăm unii dintre noi în fiecare zi.” “Uneori aș vrea să mor, oricum nu voi lipsi nimănui…”… sunt doar câteva mesaje în care Alina dădea semnale că trebuie ajutată moral, sprijinită, pentru a nu face gesturi necugetate.

Te-ar mai interesa: Consumă acest sirop pe stomacul gol. Lidia Fecioru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private