Categories: Ştiri sănătate

Varianta Delta a coronavirusului afectează cu precădere tinerii! Care sunt simptomele?

O durere de cap, dureri în gât și curgerea nasului sunt acum cele mai frecvent raportate simptome legate de infecția cu Covid în Marea Britanie, spun cercetătorii, confrom BBC.

Prof. Tim Spector, care conduce studiul Zoe Covid Symptom, spune că infectarea cu varianta Delta se poate simți „mai mult ca o răceală agresivă” pentru persoanele mai tinere.Dar, deși s-ar putea să nu se simtă foarte rău, ar putea fi contagioși și ar putea pune pe alții în pericol.

Oricine crede că poate avea Covid ar trebui să facă un test.

„De la începutul lunii mai, echipa noastră de cercetători analizează simptomele înregistrare în aplicația noastră. Am constatat că nu mai sunt cele pe care le știam”, spune Tim Spector.

Schimbarea simptomelor a început să apară o dată cu creșterea numărului de cazuri de persoane infectate cu varianta Delta a coronavirusului. Această variantă a fost identificată inițial în India, iar în acest moment este sursa pentru  90% dintre infecțiile cu SARS-CoV-2 din Marea Britanie.

Deși febra rămâne un simptom comun celor două tipuri de coronavirus, pierderea mirosului și a gustului nu mai sunt prezente în topul celor 10 simptome pe care le prezintă persoanele infectate cu SARS-CoV-2.

„Varianta aceasta de coronavirus funcționează un pic diferit. Oamenii au impresia că suferă de vreo răceală sezonieră și continuă să meargă la petreceri… nu se gândesc că este COVID-19. Așa nu fac decât să-i infecteze pe ceilalți. Și asta nu face decât să înrăutățească situația actuală. Acesta este un mesaj pentru cei tineri: persoanele de vârsta voastră au simptome ceva mai ușoare. Vă veți simți ca în cazul unei răceli banale, dar un pic mai rele, veți avea starea aceea de oboseală, iar asta înseamnă că trebuie să vă testați și trebuie să stați acasă”, a explicat profesorul Tim Spector.

În mod similar, studiul Imperial College London React efectuat pe un eșantion de mai mult de un milion de oameni din Anglia – atunci când varianta Alpha era dominantă în Marea Britanie – a găsit o gamă largă de simptome suplimentare legate de Covid.

Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și durerile musculare au fost legate cel mai puternic  legate de infectare, alături de simptomele clasice.

Recent Posts

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

26 de minute ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

56 de minute ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

o oră ago

Băutura miraculoasă care curăță colonul de toate toxinele

Sindromul intestinului iritabil, constipație cronică, permeabilitate intestinală crescută, colon iritabil - sunt câteva dintre problemele…

2 ore ago

ANM anunţă fenomene EXTREME în luna MAI. PROGNOZA meteo detaliată

Potrivit meteorologilor AccuWeather, luna mai aduce o prognoză meteo atipică, împotriva curentului din ultimele luni.…

2 ore ago

Horoscopul BANILOR pentru luna mai 2024. ZODIA care trage lozul câştigător

Astrele au veşti bune pentru majoritatea nativilor. Luna mai va aduce bani, bucurie și noroc pentru…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia