sâmbătă, septembrie 18, 2021

Varianta Delta, „extrem de vicleană”. Beatrice Mahler: Mă întreb dacă pacienții declară boala și dacă se fac anchete epidemiologice.

Medicul Beatrice Mahler a anunțat că este din ce în ce mai vizibilă

creșterea infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului. Toate paturile din secția ATI de la Institutul Marius Nasta erau ocupate miercuri dimineața.

Beatrice Mahler, despre varianta Delta: „Este extrem de vicleană”

„Suntem abia la început de evoluție a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome”, a declarat Mahler pentru Digi24.

Managerul Institutului “Marius Nasta” din București a subliniat că este îngrijorător „trendul ascendent” al infectărilor cu varianta

Delta. În acest context, anchetele epidemiologice sunt esențiale, susține Mahler.

„Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi”, a spus medicul.

Toate paturile la ATI Covid de la Marius Nasta, ocupate miercuri dimineața

Mahler a anunțat că la Marius Nasta s-a ocupat ultimul loc din secția dedicată pacienților COVID-19. Majoritatea pacienților ajung la spital în stare gravă, după ce boala a evoluat, acasă,

în jur de 10 zile.

„Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive”.

Majoritatea persoanelor internate sunt nevaccinate, a mai declarat Mahler, potrivit sursei citate.

„Sunt și doi pacienți vaccinați cu schema completă, dar care au comorbidități. Persoanele cu comorbidități au un răspuns al anticorpilor la virus mai scăzut, dar anticorpii pot face diferența între o formă severă de boală și una moderată,

“practic dintre viață și moarte”, a mai spus medicul Beatrice Mahler.

Ultimele stiri