marți, iunie 6, 2023

Două țări și-au închis complet granițele pentru străini. Prima care a luat decizia e Israle, urmată astăzi de Japonia.

Israelul a anunţat sâmbătă că interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi reintroduce tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus, Omicron, potenţial mai contagioasă și care îngrijorează oamenii de știință. Astăzi, Japonia a anunţat că îşi va închide graniţele pentru toţi străinii în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Un caz confirmat și șapte cazuri suspecte de infecție cu varianta Omicron în Israel

Israelul, care în pandemie a avut de mai multe ori inițiative de „pionierat” în materie de măsuri antiepidemice, a devenit prima ţară care și-a închis graniţele complet pentru a-și proteja populaţia de răspândirea variantei Omicron. Asta, în condițiile în care are confirmat până în prezent un singur caz de îmbolnăvire cu această variantă, la o femeie care a venit din Malawi, şi încă şapte cazuri suspecte.

Dintre cele șapte cazuri, patru sunt persoane care s-au întors din străinătate, în timp ce restul nu au fost în străinătate în ultima perioadă. În plus, Ministerul Sănătății a precizat că patru dintre cei șapte nu sunt vaccinați cu o a treia doză, potritvi timesofisrael.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

Pe de altă parte, toți cetățenii israelieni care au sosit din țările africane în ultima săptămână vor fi contactați și li se va cere să intre imediat în izolare, indiferent dacă sunt sau nu vaccinare. Israelul are deja instituită o „listă roșie” cu 50 de state africane, adică aproape toate, care sunt vizate de interdicții de călătorie.

Japonia nu primește turiști

Japonezii care revin din nouă ţări din Africa Australă şi din state unde au fost înregistrate infectări cu noua variantă vor trebui să se supună “unor măsuri stricte de izolare în funcţie de riscuri”, a precizat şeful guvernului.

Te-ar mai interesa: Afecțiuni tiroidiene: semne pe care nu trebuie să ...

“Vom interzice toate intrările (noi) ale cetăţenilor străini din întreaga lume începând cu 30 noiembrie”, a declarat presei premierul Fumio Kishida.

Japonia, care a introdus restricţii la frontiere de la izbucnirea pandemiei, şi-a relaxat la începutul lunii noiembrie măsurile pentru persoanele care se deplasează în scop de afaceri, studenţii şi stagiarii din alte ţări, dar interzice accesul turiştilor.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Guvernul nipon a anunţat de vineri prelungirea la 10 zile a carantinei la hotel pentru persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia şi Zimbabwe.

Japonia a extins în weekend această măsură şi la persoanele care vin din Malawi, Mozambic şi Zambia.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private