vineri, august 19, 2022

Săptămâna trecută, Tedros a declarat că „virusul se comportă în mod neobișnuit față de modul în care se comporta în trecut” și că, pe măsură ce mai multe țări sunt afectate, este necesar un răspuns coordonat.

Variola maimuței, supravegheată strict. OMS: Îngrijorarea tot mai mare

Recent, OMS a convocat o reuniune a comitetului de urgență pentru a discuta despre gravitatea epidemiei de variola maimuței, potrivit Antena 3.


Variola nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional

„În acest moment, evenimentul nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional, care este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate emite OMS, dar a recunoscut că însăși convocarea comitetului reflectă îngrijorarea tot mai mare cu privire la răspândirea internațională a variolei maimuțelor”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

Când și cum a apărut variola maimuței?

Virusul variolei maimuțelor circulă printre oameni din 2018. Două versiuni de au fost identificate printre pacienții din Statele Unite, potrivit oamenilor de știință.

Începând cu 6 iunie 2022, au fost detectate cazuri de infecție în 27 de țări.

La noi în țară au fost confirmate șase cazuri. Ultimul a fost depistat pe în urmă cu patru zile. Pacientul este un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București iar investigațiile de laborator au confirmat joi că pacientul este infectat cu variola maimuței.

Ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți

Bărbatul va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți, potrivit Ministerului Sănătății.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

Primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat la 13 iunie. De atunci au mai fost confirmate încă 5 cazuri, până la cel de astăzi.

Cum se răspândește variola maimuței?

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private