marți, august 16, 2022

Alertă de variola maimuței! Se recomnadă vaccinarea bărbaților gay, „cu risc”.

Considerată până de curând o boală considerată foarte rară, variola maimuței era transmisă la oameni de animalele infectate.

Cu toate acestea, pe 15 iunie 2022, pe plan global se înregistrau 2100 de cazuri, de la începutul anului.

Alertă de variola maimuței! Se recomnadă vaccinarea bărbaților gay, „cu risc”

În contextul în care Marea Britanie are 793 de cazuri, agenţia sanitară britanică UKHSA a recomandat vaccinarea împotriva variolei maimuţei („monkeypox”, „orthopoxvirose simienne”) a bărbaţilor gay consideraţi „cu risc”.

Te-ar mai interesa: Condimentul minune care crește libidoul, previne c...

Acest „cu risc” s-ar traduce, de exemplu, bărbații gay care au parteneri sexuali multipli, relatează AFP, citată de News.ro.

„Deşi toată lumea poate lua variola maimuţei, datele actuale arată niveluri de transmitere mai mari în rândul (dar nu numai) a reţelelor sexuale ale bărbaţilor gay, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi”, relevă într-un comuncat Agenţia publică britanică de sănătate (UKHSA).

Această infecţie nu se transmite pe cale sexuală, însă transmiterea poate avea loc printr-un contact apropiat, precum o relaţie sexuală.

Te-ar mai interesa: RUNE, mesaj important pentru trei zodii. Voropchie...

Autorităţile britanice recomandă, astfel, o vaccinare cu vaccinul Imvanex a bărbaţilor consderaţi „cu risc” de către medici.

Această vaccinare îi priveşte „pe cei care au mai mulţi parteneri, participă la relaţii sexuale în grup sau frecventează localuri” în care întreţin relaţii, mai precizează autoritățile britanice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private