duminică, februarie 5, 2023

Varza. Toate beneficiile pentru sănătate ale acestei legume de iarnă, una dintre cele mai vechi legume din Europa și face parte din familia cruciferelor. De-a lungul anilor, au fost dezvoltate multe soiuri de varză: varză verde, varză albă, varză roșie etc. Fiecare varză are propriile beneficii pentru sănătate.

Care sunt proprietățile verzei?

Varza este plină de beneficii pentru sănătate:

  • Sursă de vitamine
  • O sursă de fibre
  • Legumă săracă în calorii.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale verzei?

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

Varza este o legumă vedetă în timpul iernii, indiferent de soiul ei, ea oferă numeroase beneficii organismului și are multe avantaje nutriționale. Începând cu aportul de vitamine din grupa B, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Vitaminele din grupa B sunt hidrosolubile, adică pot fi dizolvate în apă. Aceste vitamine sunt necesare pentru producerea de energie, pentru producerea de globule roșii și pentru regenerarea celulelor. Vitaminele din grupa B sunt, de asemenea, importante pentru buna funcționare a sistemului nervos central.

Dar asta nu e tot: varza este, de asemenea, bogată în vitamina C.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

„Vitamina C ajută la consolidarea fibrelor de colagen, care alcătuiesc țesutul conjunctiv care susține celulele și structurează alte țesuturi. Este implicată în sinteza moleculelor implicate în transmisia nervoasă (de exemplu, noradrenalina). Acesta joacă un rol de protecție în țesuturi prin captarea substanțelor oxidante. În fine, facilitează absorbția fierului nehem (prezent în alimentele vegetale, cum ar fi legumele sau nucile)”, detaliază Anses.

Te-ar mai interesa: Atenție! Unghiile care se exfoliază pot anunța o b...

Varza este o alegere bună, deoarece conține, de asemenea, vitamina K. Care este scopul acestei vitamine?

„Vitamina K include filochinona (vitamina K1), menachinonele (vitamina K2) și menadiona sintetică (vitamina K3). Filochinona și menaquinonele sunt compuși solubili în grăsimi. Astfel, vitamina K este implicată în activarea proteinelor care joacă un rol în coagularea sângelui (vitamina K1) și în metabolismul osos (vitamina K2)”, explică agenția de sănătate.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru...

Într-adevăr, acesta joacă un rol în formarea oaselor. O compoziție care permite verzei să fie un adevărat aliat antioxidant și, astfel, să ajute organismul să lupte împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi, potrivit Sante Magazin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private