Sari la conținut

Veganuarie, o nouă modă la britanici și americani. Alec Baldwin și Paul McCartney se află printre susținătorii acestui curent

Din cuprinsul articolului

Veganuarie, o nouă modă la britanici și americani. Alec Baldwin și Paul McCartney se află printre susținătorii acestui curent. Iată în ce constă veganuarie:

Veganuarie (vegan + ianuarie) este o campanie care a început în Marea Britanie pentru a-i determina pe oameni să renunțe la carne și lactate pentru o lună.

Acest curent se află deja la al doilea an în SUA, unde prinde teren pas cu pas. Aproximativ 500.000 de persoane s-au înscris la nivel global până acum și unele lanțuri de restaurante și mărci de alimente din SUA se înscriu în program.

În timp ce companiile de produse alimentare și băuturi se luptă pentru a introduce produse pe bază de plante, majoritatea oamenilor doresc să reducă consumul de alimente de origine animală, mai degrabă decât să le elimine cu totul.

Dieta este scumpă și greu de ținut

Oamenilor le place ideea de a evita produsele de origine animală, dar tind să găsească dieta incomodă, scumpă și greu de respectat.

Veganismul este greu de înghițit pentru bărbați, sondaj după sondaj arătând că aproximativ 80% dintre persoanele care adoptă dieta sunt femei.

Veganuarie a început în Marea Britanie în 2014, iar anul trecut au participat oameni din peste 200 de țări, noteaza editiadedimineata.ro.

Campania este condusă de o organizație nonprofit din Marea Britanie, care le cere oamenilor din întreaga lume să-și asume un angajament vegan de 31 de zile, renunțând la carne, pește, brânză, lapte, ouă etc.

Când cineva se înscrie, primește zilnic un e-mail de la Veganuary cu rețete, planuri de masă, cele mai bune sfaturi.

Participanții mai primesc o carte de bucate a celebrităților și acces la un grup privat de Facebook unde pot găsi sfaturi și sprijin.

Susținătorii mișcării, printre care se află Alec Baldwin, Paul McCartney și noul primar al orașului New York, Eric Adams, spun că alimentele pe bază de plante sunt mai bune pentru mediu și sănătatea noastră și reduc cruzimea față de animale, mai noteaza editiadedimineata.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel