Sari la conținut

Veste bună pentru pensionarii cărora statul le-a oprit contribuția din pensie pentru sănătate. Anunț făcut de ministrul muncii

pensionari
Sursa foto: Arhiva doctorulzilei.ro
Anunț pentru pensionari

Veste bună pentru pensionarii cărora statul le-a oprit în ianuarie contribuția din pensie pentru sănătate. Anunț făcut de ministrul muncii!

În luna ianuarie, statul le-a oprit pensionarilor contribuția de 10% pentru sănătate. Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat că se va remedia acest calcul în luna februarie.

Judecătorii Curții Constituționale au găsit ca neconstituțională această măsură la finalul anului trecut, când toate taloanele de pensie erau deja tipărite.

Veste bună pentru pensionari. Anunț făcut de ministrul muncii

„Pensiile se plătesc lună pe lună, Noi pentru a putea plăti, de exemplu, pensiile lunii februarie în februarie, astăzi, 10 ianuarie, închidem calculul pentru luna februarie. În data de 10 decembrie noi am închis calculul pentru luna ianuarie. În data de 19 eu am făcut public tipărirea cupoanelor cu noile sume înscrise ale valorii punctului de pensie şi cu noile sume din măsurile de sprijin.

În data de 28 a fost decizia Curții Constituționale, eu cred că nimeni nu-şi dorea ca să oprim plata a 4,8 milioane de cetățeni pentru a recalcula totul.

Vom remedia acest lucru, la calculul din luna februarie nu se va mai reține și vom revedea acest lucru. Dar asta nu înseamnă că a fost o greșeală, a fost o cronologie a lucrurilor întâmplate”, a declarat Marius Budăi, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel