sâmbătă, octombrie 24, 2020

Nu mai puțin de 60% dintre decesele înregistrate în România într-un an sunt cauzate de boli cardiovasculare, arată statistici oficiale. Pentru salvarea acestor oameni, intervenția rapidă atunci când apare infarctul este esențială.

Ministerul Sănătăţii a anunțat astăzi că alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacientilor cu infarct miocardic acut. Banii vor merge către 15 spitale cu unităţi de tratament al urgenţelor cu infarct miocardic (AP-IMA) și sunt destinați achiziției de  medicamente şi materiale sanitare.

Citește și:

Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de secţii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente şi materiale pentru bolnavii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă”, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Citește și:

Acces la stenturi

Ministrul susține că acest program, ca şi cel pentru ATI, erau încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate şi exista şi prevederea bugetară necesară, dar nu au fost demarate. Acum, pacienţii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut vor avea la dispoziţie materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor în centrele de specialitate”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

Citește și:

 

 

 

Parteneri--