duminică, august 14, 2022

Veste uluitoare despre românul Marian Roșca, tânărul considerat mort în îngrozitorul accident din Italia!

Marian Roșca,românul declarat decedat în urma tragediei din Italia, a fost găsit în viață într-un spital din Genova, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Marți seară, MAE a anunțat că un român a fost găsit decedat în urma prăbușirii podului Morandi din Genova. Era vorba despre Marian Roşca, de 36 de ani, care lucra ca şofer pentru o firmă franceză, Alba Déménagements.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Familia acestuia a fost informată despre decesul lui, mesajele de condoleanțe curgând pe paginile de socializare.

Miercuri, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, într-un comunicat, că autoritățile italiene l-au declarat decedat pe Marian Roşca în mod greșit, din cauza haosului produs după prăbușirea viaductului autostrăzii A10.

Potrivit sursei citate, rudele lui Roșca au ajuns în Italia, însă au constatat că trupul neinsuflețit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al lui Marian, astfel că au început să caute prin spitale.

Marian Roșca a fost găsit într-o clinică, în stare gravă, el fiind în comă de gradul IV.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Iată comunicatul MAE:

„În continuarea informațiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Având în vedere dificultățile majore întâmpinate de autoritățile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident și ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetățenilor afectați, s-a constatat faptul că primul dintre cetățenii români declarat ca decedat de către autoritățile italiene, la data de 14 august 2018, este în viață și este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Eroarea a fost sesizată în cursul acestei zile, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neinsufletit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al cetățeanului român în cauză.

Autoritățile italiene vor efectua procedurile necesare pentru îndreptarea erorii și a deciziei prin care a fost constatat și declarat decesul cetățeanului român. În acest scop, reprezentanții echipei consulare mobile au efectuat mai multe demersuri pe lângă autoritățile locale.

Te-ar mai interesa: Previziuni rune 15-21 august. Voropchievici: Vine ...

Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului general al României la Torino acordă asistență familiilor celor doi cetățeni români. Reprezentanții oficiului consular aflați la fața locului își continuă activitatea de asistență și mențin în permanență legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele.

Menționăm faptul că operațiunile de scoatere a tuturor persoanelor de sub dărâmături nu s-au finalizat. Dată fiind complexitatea și gravitatea situației, există totodată dificultăți majore în ceea ce privește identificarea exactă a tuturor victimelor și stabilirii identității persoanelor afectate.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 338 756 8134”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private