miercuri, iunie 23, 2021

După o pauză de mai bine de 10 ani de zile, Spitalul de Urgențe Oftalmologice din București revine cu o veste minunată pentru pacienți: se reiau transplanturile de cornee. Săptămâna aceasta, doi pacienți

s-au putut bucura din nou de vedere după efectuarea intervențiilor chirurgicale necesare.

Medicul Alina Gheorghe, cadru medical al Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, a povestit despre intervențiile chirurgicale realizate în Capitală.

„Am reluat, după o lungă perioadă, transplantul de cornee. Era absolut necesar, pentru recreerea unui departament de cornee și de suprafață oculară.

Acreditarea a durat un pic, probabil că și pandemia a dus la lungirea acestor etape legislative, dar exagerat de importante.

Din fericire, grație unui donator aflat în moarte cerebrală, de la

Baia Mare, am reușit să reîncepem etapa transplanturilor de cornee prin două grefoane.

Luni am reînceput transplantul și a fost efectuat primul, un succes pentru un pacient de 70 de ani, iar cel de-al doilea transplant a fost efectuat în cursul zilei de sâmbătă. În acest caz a fost vorba despre un pacient mult mai tânăr, cu o cicatrice vascularizată la nivelul corneei, după o infecție.

Transplanturile au fost efectuate în cele mai bune condiții. Probabil că și o bancă de cornee ar fi perfectă. Ea ar fi perfectă atât pentru realizarea mai frecventă a transplanturilor de cornee, dar și pentru a face

performanță în acest domeniu”, a explicat medicul Alina Gheorghe, la Antena 3.

Ultimele stiri

Parteneri