Sari la conținut

VESTEA CEA MAI TRISTĂ! Celebrul sportiv a fost găsit mort în ruine după cutremurul din Turcia ! Decesul a fost confirmat de club!

doliu
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Doliu în Italia

Printre victimele cutremurului din Turcia și Siria (sunt peste 4.300 de decese, conform ultimelor estimări) se numără și fostul fotbalist Nader Joukhadar, internațional sirian în vârstă de 45 de ani.

Acesta a fost găsit decedat în ruine, alături de fiul său Taj.

Nader Joukhadar, 9 goluri în 14 selecții la naționala Siriei

Moartea fostului atacant, triplu campion în Iordania, a fost confirmată de ultimul club la care a activat, ca antrenor principal, Salam Zgharta din Liban.

La naționala Siriei, Joukhadar a strâns 14 selecții și a marcat 9 goluri între 1995 și 1997.

Președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO) ,Thomas Bach și-a exprimat condoleanțe celor care și-au pierdut viața în două cutremure din Turcia și Siria, spunând că Mișcarea Olimpică va sprijini comunitățile afectate.

Bach a remarcat că situația este „tragică”, deoarece unele dintre victime au fost tineri sportivi.

„Este cu mare tristețe că CIO a aflat despre pierderea tragică de vieți omenești și devastările cauzate de cutremurul care a lovit regiunea de sud-est a Turciei și Siriei”, a spus el într-un comunicat.

„Inimile noastre sunt alături de toate familiile sportivilor care au murit sau au fost afectați în timp ce participau la competiții sportive din zona afectată.

Circumstanțele acestui dezastru natural sunt cu atât mai tragice, cu cât se pare că printre victime se află un număr de tineri sportivi.

Gândurile noastre se îndreaptă și către cei care lucrează neobosit pentru a ajuta la aceste operațiuni de salvare.

Mișcarea Olimpică este pregătită să ajute în orice mod putem, deoarece sportul poate juca un rol important în reconstruirea comunităților și în a ajuta oamenii să-și normalizeze viața.”

Ministrul turc al Tineretului și Sportului, Mehmet Kasapoğlu, a suspendat toate activitățile sportive din Turcia până la noi ordine, după cutremurele care au lovit provincia Kahramanmaraș din sudul țării, ucigând peste 3.000 de oameni în țară și Siria, țara vecină.

Potrivit președintelui Recep Tayyip Erdoğan, 2.316 au fost confirmați morți până acum în urma celor două cutremure de 7,8 și 7,7 grade.

Alți 13.293 au fost răniți în Turcia.

Federația Turcă de Fotbal (TFF) și-a exprimat toate gândurile bune pentru cei afectați.

Impactul cutremurului a afectat și nordul Siriei, Ministerul Sănătății și Biroul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Asistenței Umanitare raportând că 1.297 de persoane au fost ucise și peste 1.200 au fost rănite.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel