sâmbătă, mai 28, 2022

Vestea momentului despre Omicron. Raed Arafat a fost întrebat astăzi dacă situația din România este îngrijorătoare în momentul de față.

„Faptul că varianta Omicron are impact mai redus din punctul de vedere al gravității este un lucru foarte pozitiv. Normal că trebuie să rămânem precauți. Nu aș categorisi îngrijorătoare. Este o situație care necesită precauție pentru următoarele două – trei săptămâni până atingem vârful, după care vedem că începe să scadă”, a spus, joi, Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

„Insistăm mai ales asupra purtării măștii. Considerăm că este, poate, cea mai eficientă metodă, cu excepția vaccinării, care poate preveni stările grave și ajungerea la terapie intensivă sau la deces. În rest, așteptăm să vedem care va fi evoluția și la un moment probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta și o să avem preponderent Omicron”, a mai spus Raed Arafat.

„Dacă menținem acest ritm, este posibil ca săptămâna viitoare să ajungem sau chiar să depășim 1.000 de cazuri la Terapie Intensivă”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, Așa cum s-a întâmplat și în trecut, pacienții pot fi transferați în alte județe, în funcție de numărul locurilor din spitale.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...


Coronavirus în România, 27 Ianuarie

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 31.683 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.572 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.388 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 27 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.114.834 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 41.400 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea, semnal de alarmă: „Nu trebuie să fim ...

1.873.747 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.325 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 59.797 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private