Sari la conținut

Vestea tristă a zilei. A murit un mare actor! Avea doar 65 de ani

Constantin Bălăceanu Stolnici a decedat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Constantin Bălăceanu Stolnici a decedat

Vestea tristă a zilei. A murit un mare actor! Avea doar 65 de ani și era cunoscut mai ales din „Aferim”, unde juca rolul principal.

Teodor Corban a murit. Anunțul trist a fost făcut de criticul de artă Oltişa Cîntec, prin intermediul paginii de Facebook.

„S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l știe toată lumea din „Aferim”, unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativa. O producție laureată cu Ursul de Aur la Berlin și cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele chiar pentru prestația lui Teo, cum i se adresau apropiații.

„Eu sunt un tip mai sensibil, am umor, sunt mai introvertit”, zicea într-un interviu. La hobby-uri menționa întotdeauna muzica, tenisul, muntele şi şofatul. Rolul care i-a sporit atât de mult popularitatea (e atuul imbatabil al filmului în fața teatrului!) l-a refuzat inițial.

Ca sa vezi ironia profesiunii! Ezitările veneau din faptul că nu știa să călărească, dar a învățat și dup-aia a construit personajul strașnic pe care l-am văzut cu toții pe ecrane. În discursul de la Premiile Gopo le-a mulțumit celor doi cai distribuiți în supporting role.

Avea mult umor, un umor mucalit, deștept, elaborat! Poza asta a lui Silviu Ghetie e atât de sugestivă! Drum lin către stele, Teodor Corban! Îți simțim deja lipsa”, a scris criticul de artă Oltița Cîntec pe pagina sa de Facebook.

Vestea tristă a zilei. A murit Teodor Corban

Potrivit EVZ, în 2019, la împlinirea a 30 de ani de teatru, Teodor Corban spunea, într-un interviu: „Cred că sunt cele pe care le are orice actor cu bun simț și cu toată țigla pe casă. Nu regret anumite roluri, ci doar paleta de personaje pe care mi-ar fi plăcut să o am. Regret că nu am jucat suficient la vârsta mijlocie, atât cât puteam să joc. Între 35-45-50 ani cred că erau roluri pe care aș fi putut să le fac foarte bine, dar așa a fost. Este un regret pe care îl au toți actorii, și mai ales actrițele, ca să bag zâzanie (râde)”, potrivit evenimentuldeiasi.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel