marți, iunie 28, 2022

Vestea tristă a zilei. Fetița bolnavă de boala Addison, despre care se credea că suferă de hepatită misterioasă, a murit.

Copila a suferit inițial un transplant de ficat, însă starea sa de sănătate s-a înrăutățit, iar medicii au fost nevoiți să intervină chirurgical o a doua oară. În ciuda eforturilor, fetița nu a mai putut fi salvată.

A murit fetița de 5 ani, diagnosticată cu boala Wilson. E a suferit un transplant de ficat la Institutul Fundeni
Care sunt principalele servicii de marketing de care ai nevoie?

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

După perioada critică prin care a trecut, Rebeca, fetița supusă unui transplant de ficat la Institutul Clinic Fundeni, a murit. Ea a fost suspectată inițial de hepatită misterioasă, dar ulterior a fost diagnosticată cu boala Wilson.

În urma transplantului hepatic, fetița a suferit câteva complicații de sănătate, motiv pentru care a fost operată din nou. Starea sa nu s-a îmbunătățit, însă.

”A fost un donator de 17 ani, ceea ce a permis să se preleveze mai multe organe, a trebuit să mergem cu elicopterul până acolo și înapoi cu organul pentru a ajunge la timp pentru a putea fi transplantat”, a spus medicul de la Fundeni Vitachki Guenadiy.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

În urmă cu două zile, auu apărut informații potrivit cărora starea micuței a început iar să se înrăutățească.

Starea fetiței s-a agravat în ultimele zile

După o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă”, transmitea Institutul Clinic Fundeni pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică.

Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului prof. dr. Irinel Popescu.

După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, mai afirma sursa citată.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Cum a debutat boala?

A prezentat dureri abdominale, urina mai închisă la culoare, a vomat o dată acasă. Când am ajuns la spital, în apropiere de orașul nostru, ni s-a spus că are hepatita A, au zis că o să treacă repede, se tratează, nu este nimic grav. Majoritatea copiilor o fac la vârsta asta.

Nu a răspuns la tratament, starea ei s-a mai agravat pe parcurs. De ieri am aflat că are boala Wilson, nu știam. A zis că este ceva genetic, nu știm dacă noi o avem, urmează să ne testăm.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

Este foarte greu, este dureros, știind că copilul tău urmează să fie operat, și nu este o operație ușoară, o recuperare foarte grea, dar cu ajutorul Domnului…”, a spus mama fetiței la Digi 24.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private