duminică, septembrie 26, 2021

Vestea tristă a zilei. Un alt cadru medical a pierdut lupta cu coronavirusul.

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România au făcut public numele celui de-al cincilea cadru medical de la S.J.U Botoșani care a murit din cauza coronavirusului. Este vorba de dr. Mihail Țurcanu, de 67 de ani, specialist în obstetrică–ginecologie. Dr. Mihail Țurcanu a activat aproape întreaga carieră profesională la Spitalul Orășenesc Săveni.

„Al cincilea cadru medical din S.J.U. Botoșani care a decedat ca urmare a infecției cu SARS-Cov-2.
Deși se pensionase, dr. Mihail Țurcanu, în vârstă de 67 ani, în condițiile lipsei acute de personal medical a ales să își continue activitatea la unitatea unde și-a desfășurat aproape întreaga carieră profesională, respectiv la Spitalul Orășenesc Săveni (în prezent secție exterioară a SJU Botoșani) fiind singurul medic ginecolog din această unitate.
Din păcate, la începutul lunii decembrie s-a infectat cu virusul SARS-Cov-2 și a fost internat inițial în Secția de Infecțioase a SJU Botoșani apoi după ce starea sa s-a agravat a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă. Cu tot efortul colegilor săi, din nefericire, a decedat în ultima zi de Crăciun.
Cei care doresc să aprindă o lumânare, să depună o floare sau să exprime mărturii personale o pot face și aici:
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Ultimele stiri