Sari la conținut

Vești bune despre băiețelul român luat de autoritățile daneze. Gabriela Firea: Băiețelul a ajuns la bunicii materni

Vești bune despre băiețelul român luat de autoritățile daneze. Gabriela Firea: Băiețelul a ajuns la bunicii materni.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că micuțul a ajuns în grija familiei bunicilor materni, după șase luni și în urma a numeroase demersuri din partea Ministerului Afacerilor Externe și a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pe lângă administrația de la Copenhaga.

Vești bune despre băiețelul român luat de autoritățile daneze. Gabriela Firea: Băiețelul a ajuns la bunicii materni

„Am primit vești extraordinare. După eforturile considerabile făcute de autoritățile române, Danemarca a acceptat repatrierea băiețelului M.R. și acesta a ajuns astăzi la familia bunicilor materni!

Mă bucur din tot sufletul că prin eforturile făcute de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Naționala pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, cu ajutorul nemijlocit al Ministerului Afacerilor Externe, am reușit să convingem autoritățile daneze că cea mai bună soluție pentru bebeluș este ca acesta să ajungă în grija familiei sale extinse.

Bunicii materni ne-au impresionat și pe noi, prin determinarea pe care au avut-o să dovedească faptul că vor cu adevărat să se implice total în creșterea copilului, să-l îngrijească și să-i asigure toate condițiile de care acesta are nevoie

Timp de aproape 6 luni, noi și colegii de la Ministerul de Externe am depus eforturi considerabile să ajungem la acest rezultat și mă bucur că autoritățile daneze au fost de acord că doar familia este singurul mediu de care are nevoie un copil pentru a-i fi bine.

Dorim și în continuare să-i sprijinim pe bunici, să le fim alături și să-i îndrumăm pentru ca băiețelul să simtă cât mai puțin lipsa părinților săi.

Familia extinsă va fi monitorizată atent și sprijinită de DGASPC Vaslui, care se va implica în asigurarea continuității serviciilor de reabilitare a copilului, în integrarea sa în familia bunicilor, precum și în sprijinirea membrilor familiei în procesul de adaptare la acest nou context”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Bunicii copilului s-au luptat pentru custodia nepotului lor

Reamintim că, în luna februarie, Ionuț și Sorana Rotundu, doi români stabiliți în Danemarca, au fost reținuți de poliție, după ce Mathias, bebelușul lor de doar cinci săptămâni, a ajuns la spital cu hemoragie craniană.

Aceștia vor rămâne după gratii până când autoritățile stabilesc dacă bebelușul s-a născut cu probleme, a fost victima neglijenței sau a fost lovit. În prezent, statul danez ar fi preluat tutela micuțului.

Atât bunicii materni, cât și cei paterni ai bebelușului s-au luptat pentru obținerea custodiei copilului. Bunica maternă este casnică și desfășoară ocazional activitate de voluntariat la o asociație umanitară. Bunicul este asistent maternal profesionist, cu o experiență de 10 ani. El are în prezent în plasament o fetiță de 14 ani.

Bunicii paterni sunt de acord cu plasarea copilului în familia extinsă a bunicilor materni, pe care declară că îi vor susține.

Bunicii materni cunosc rețeaua de servicii medicale ce trebuie accesate în vederea respectării dreptului la sănătate a copilului, drept conferit de legislația națională și nu numai.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel