Sari la conținut

Veşti bune pentru bolnavii de cancer. Medic: Bolile oncologice nu mai sunt o sentinţă

Cancer pulmonar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Veşti bune pentru bolnavii de cancer. Cancerul pulmonar este o boală în care celulele anormale cresc în mod necontrolat în plămâni. Acest tip de cancer se poate dezvolta atât la femei cât și la bărbați și este adesea asociat cu fumatul. Pacienţii bolnavi de cancer din România primesc o veste bună de la medicul prof. dr. Ioan Cordoș. Cancerul în stadiul 1 este vindecabil în proporţie de 93%, potrivit medicului.

Dr. Cordoș: Cancerul bronho-pulmonar nu este o catastrofă

  • Simptomele cancerului pulmonar pot include tuse persistentă, sângerări nazale, dificultăți de respirație, durere în piept și pierdere în greutate inexplicabilă.
  • Factorii de risc pentru cancerul pulmonar includ fumatul activ și pasiv, expunerea la radon, expunerea la substanțe chimice nocive precum azbestul și istoricul familial de cancer pulmonar.

Prof. dr. Ioan Cordoș: Cancerul bronho-pulmonar nu este o catastrofă atât de mare

cancer
Imagine creată cu AI

„Bolile oncologice nu mai sunt o sentință. Trebuie să vedem lucrurile puțin altfel, în sensul că boala oncologică, printre care și cancerul pulmonar, este o boală cronică. Foarte multă lume are boli cardiovasculare. Infarctul nu mai este o curiozitate, cu toate că în zilele noastre poate fi prevenit. Nimeni nu se sperie de el, dar poate să te omoare peste câteva secunde.

Cancerul bronho-pulmonar nu este o catastrofă atât de mare, dacă este surprins în faze incipiente. El poate fi tratat și confortul de viață și prelungirea vieții pacientului este apreciabilă”, a explicat medicul prof. dr. Ioan Cordoș.

Prof. dr. Ioan Cordoş a spus că pacienţii care au cancer depistat în stadiul 1 pot fi vindecaţi în proporţie covârşitoare.

„Situația fericită din diagnostic este atunci când pacientul nu are simptome. Dacă e să vedem partea plină a paharului, partea pozitivă a perioadei COVID au fost depistate foarte multe cancere, în stadii incipiente. Pacientul post viroză a făcut o radiografie să vadă care este situația și s-a găsit acolo. Foarte multe femei tinere au descoperit prezența cancerului.

Cancerele în stadiul 1 care sunt curabile, sunt 93%. Când spunem curabilitate, e atunci când boala nu recidivează în următorii 5 ani”, conchide medicul prof. dr. Ioan Cordoș, potrivit DC News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel