Sari la conținut

Vești bune pentru pacienții cu AVC! Spitalul de Urgență București a primit aparatură medicală pentru Clinica de Neurologie de la ALIA, singura asociație care luptă împotriva AVC

Vești bune pentru pacienții cu AVC! Spitalul de Urgență București a primit aparatură medicală pentru Clinica de Neurologie de la ALIA, singura asociație care luptă împotriva AVC.

Anual, în România, peste 60 de mii de persoane suferă un AVC ischemic, 7.500 un AVC hemoragic și 1.500 persoane o hemoragie subarahnoidiană.

Și cum cifrele sunt în creștere, putem spune că România se confruntă cu pandemie de AVC. Din fericire, sunt oameni care înțeleg cât de gravă este situația și încearcă să ajute.

Asociația pentru Lupta Împotriva Accidentului Vascular Cerebral (ALIA), singura asociație implicată

în lupta împotriva AVC, prin proiectul ‘’SĂ FACEM BINE ÎMPREUNĂ’’, a dotat cu aparatură medicală

Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB).

Banii pentru aparatura medicală au venit de la NUCLEARELECTRICA

Echipamentele medicale achizitionate in cadrul proiectului constau în 5 monitoare, 7 injectomate și o stație centală de monitorizare, care sunt deja instalate în secție și folosite

pentru monitorizarea și tratarea bolnavilor aflați în stare gravă din cauza unui accident vascular cerebral (AVC). Banii au venit de la compania Nuclearelectrica”, se arată într-un comunicat transmis de ALIA.

‘’Să facem bine împreună’’ este primul proiect prin care Asociația ALIA dotează cu aparatură medicală o secție în care sunt tratați pacienți cu AVC.

Este doar un început și, dupa cum am demonstrat încă de la înființare, suntem o asociație cu idei și avem deja acțiuni pe care dorim să le implementăm în beneficiul pacinților cu AVC.

Pentru acest proiect am ales Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar pentru că este locul în care ajung anual foarte mulți pacienți care au o nevoie reală de aceste echipamente.

Sunt convinsă că toate aceste aparate ajută bolnavii, dar ușurează și munca echipelor medicale, care sunt extrem de dedicate îngrijirii acestor bolnavi.

ALIA va continua acțiunile menite să sprijine atât tratamentul celor cu AVC, dar și informarea și educarea populației pentru prevenirea și intervenția în cazul unui accident vascular cerebral.’’ a declarat Liliana Curea, președinte ALIA.

Valoarea totală a aparaturii achiziționate este de 187.900 de lei, iar intreg proiectul a fost sustinut de catre compania Nuclearelectrica, în urma unui concurs de proiecte câștigat de Asociația ALIA.

„Nuclearelectrica asigura 20% din productia de energie curata, sigura si rezilienta a Romaniei. Pe langa aportul la securitatea si stabilitatea energetica a tarii, ne bucuram sa sprijinim investitia in sanatate ca fiind una dintre directiile strategice pe care le urmam in domeniul responsabilitatii sociale.

„Nucleu de bine”

Prin platforma noastra de proiecte de implicare in societate, “Nucleu de bine”, Nuclearelectrica construieste un viitor durabil pentru Romania.

În 2022, până în prezent, am sprijinit deja peste 50 de proiecte, cu 9,2 milioane de lei, proiecte care vor impacta peste 5 milioane de persoane.

Dintre cele peste 50 de proiecte in care ne-am implicat anul acesta, 13 proiecte au fost in domeniul medical, 25 de proiecte s-au axat pe educatie, in timp ce 3 proiecte vizeaza protectia mediului. Cele 13 proiecte in domeniul medical au insumat o investitie de peste 2 milioane de lei.

Ne implicam in dotari de spitale, renovari, extinderi de sectii, tratamente si terapii de recuperare, pentru a facilita accesul romanilor la servicii medicale moderne si performante!”, a precizat Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica.

Funcții vitale ale pacienților

Monitoarele urmăresc funcțiile vitale ale pacienților, astfel încât medicii pot vedea în orice moment dacă starea de sănătate a acestora se agravează și este nevoie de intervenție medicală imediată.

Cele 5 monitoare sunt interconectate la stația centrală de monitorizare, care se află în cabinetul medicilor. Personalul medical nu poate fi permanent în saloane, iar aceste echipamente îi ajută să urmărească de la distanță funcțiile vitale ale pacienților și să intervină la nevoie.

Cu ajutorul injectomatelor se administrează extrem de precis cantitatea de medicamente care trebuie administrată unui bolnav. Aceste aparate sunt indispensabile într-o secție în care sunt tratați pacienți cu AVC.

,,Sunt onorată să coordonez o echipă medicală dedicată, avem o vastă experiență pe problematica AVC, iar echipamentele donate vin atât în sprijinul pacienților, cât și al personalului medical.

Avem o secție dotată, dar necesarul este continuu, deoarece datorită experienței, expertizei și a infrastructurii, avem și o adresabilitate foarte mare, ce trebuie susținută printr-o dotare corespunzătoare’’, a declarat prof. univ. dr. Cristina Tiu, șefa Clinicii de Neurologie a SUUB.

Clinica de neurologie a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) este una dintre cele mai mari din țară, iar aici ajung, în fiecare an, peste 1.800 de pacienți cu AVC.

,,În ceea ce privește tratamentul pacienților cu AVC,  Spitalul Universitar de Urgență București este un deschizător de drumuri, iar medicii implicați în tratamentul pacientului cu AVC – neurologi și radiologi – fac eforturi uriașe pentru a veni în sprijinul acestora.

Achiziția de aparatură medicală este o preocupare permanentă, pentru că știm cât de mult contează în realizarea unui act medical de calitate.

De curând, din venituri proprii, am achiziționat 2 angiografe perfoamente, iar unul dintre ele va fi folosit pentru intervenții medicale în cazul pacientilor cu AVC.

Aparatura donată de Asociația ALIA reprezintă un sprijin important, având în vedere numărul mare de bolnavi cu AVC care ajung la noi în spital.’’ a declarat prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul SUUB.

Nuclearelectrica: unitățile CANDU, printre cele mai performante din lume

Compania Națională „Nuclearelectrica” SA este compania națională românească producătoare de energie electrică, termică și combustibil nuclear care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul român deținând 82,49% din acțiuni, iar ceilalți acționari 17,50%, după listarea companiei la bursă în 2013.

Sucursala CNE Cernavoda operează două unități nucleare CANDU, care sunt două dintre cele mai performante unități dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrică de combustibil nuclear și se află în curs de realizare a unui ciclu integrat de combustibil prin achiziția unei linii de procesare a concentratului de uraniu, în vederea susținerii proiectelor de investiții pe termen lung ale companiei.

Nuclearelectrica are un rol major la nivel național, contribuind cu peste 18% din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33% la producția totală de energie fără CO2 din România.

Realizarea proiectelor majore de investitii ale companiei va conduce, dupa anul 2031, la asigurarea a aproximativ 33% din necesarul de consum din Romania si estimativ a 66% din energia fara emisii de CO2 la nivel national, precum si la evitarea eliberarii in atmosfera a aproximativ 24 milioane de tone de CO2 anual.

‘’Asociația ALIA – Asociația Pentru Lupta Împotriva Accidentului Vascular Cerebral’’ este membră a SAFE STROKE – Alianța Europeană a Asociațiilor Pacienților cu AVC și a WSO – Organizația Mondială de STROKE.

 

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel