vineri, august 6, 2021

Vești bune pentru pacienții non-Covid. A fost eliminată obligația ca în saloane paturile să fie distanțate la 2 metri.

De luni, 14 iunie, a fost eliminată obligația ca în saloane paturile să fie distanțate

la 2 metri, măsură adoptată la cererea managerilor de spitale, ceea ce ar permite spitalelor să facă mai multe internări.

Managerii de spitale trebuie să depună și planul în caz de recrudescență a pandemiei

Magdalena Ciobanu, director general Direcţia Generală Asistenţă Medicală, Medicină de Urgență și Programe de Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, a declarat în cadrul unei conferințe de preă că din primăvara acestui an spitalele au fost încurajate să revină la tratarea pacienților non-Covid.

Potrivit acesteia, managerii de unităţi medicale trebuie să crească în maximum trei

zile numărul de paturi pentru pacienţii Covid în cazul în care infecţiile vor fi mai multe.

„Toate aceste măsuri de relaxare au fost luate şi trebuie să fie luate de manageri în cooperare cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, fără ca să uite că există posibilitatea de creştere a numărului persoanelor infectate cu coronavirus.

(…) În maxim trei zile de când constată că a crescut rata de ocupare a paturilor destinate îngrijirii pacienţilor cu Covid, managerii trebuie să crească din nou numărul de paturi (destinate pacienţilor COVID – n.r.)”, a explicat Magdalena Ciobanu.

Vești bune! A fost eliminată obligația ca în saloane paturile să fie distanțate la 2 metri

178 din cele 243 de spitale care îngrijeau şi pacienţi cu noul coronavirus sau exclusiv pacienţi cu Covid au solicitat avize pentru creşterea numărului de paturi pentru pacienţii non-Covid.

„Potrivit DSP, din 243 de spitale care erau prevăzute şi sunt prevăzute în celebra anexă 2 ca fiind spitale care îngrijeau şi pacienţi cu Covid sau exclusiv pacienţi cu Covid, 178 au solicitat avize pentru creşterea numărului de paturi pentru pacienţii non-COVID”, a dezvăluit directorul, potrivit Agerpres.

Șefa

Direcţiei Generale de Asistenţă Medicală, Medicină de Urgență și Programe de Sănătate Publică din Ministerul Sănătății a mai spus că, în contextul evoluţiei “pozitive a pandemiei”, a fost adoptată o măsură care prevede îndepărtarea restricţiei ca în spitale paturile să se afle la doi metri unul de celălalt.

„În contextul evoluţiei pozitive a pandemiei, chiar ieri a mai fost adoptată o măsură care ne-a fost solicitată de foarte mulţi manageri ai spitalelor. Și anume, îndepărtarea acelei obligaţii ca în saloane paturile să fie distanţate la 2 metri.

(…) În realitate, managerii

ne-au spus că au avut mari probleme din acest punct de vedere. Prin urmare, îndepărtând şi această restricţie, adică practic revenim la situaţia de dinainte. Numărul pacienţilor care se pot interna într-un salon va fi aproape, dacă nu chiar practic ca înainte de pandemie”, a mai spus Magdalena Ciobanu.

Ultimele stiri

Parteneri