duminică, august 7, 2022

Româncă, atacată de rechin. Noi detalii despre românca ucisă de un rechin.Plajele Egiptului de la Marea Roșie au devenit coșmar pentru turiști, după ce două femei au fost ucise de rechini.

Cea de-a doua victimă este, din nefericire, o turistă româncă. Ea a fost ucisă de rechini în aceeași zonă în care a murit o femeie austriacă.

Potrivit ultimelor informații, dubla tragedie s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 1 iulie. Acum, autoritățile din Cairo a precizat, într-un comunicat de presă, că, după ce Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, de către agentul unei companii de turism, cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, reprezentanţii acesteia au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii morţii acestuia.

Te-ar mai interesa: Dureri de spate intolerabile? ACESTE exerciții pot...

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”, a confirmat MAE.

Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate.

„MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident. Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, a menţionat sursa citată.

Te-ar mai interesa: Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te...

Având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele zile, care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare.

Două surse au declarat pentru agenţia de presă Reuters că trupul unei turiste românce de circa 40-50 de ani a fost descoperit la câteva ore după ce un atac asemănător a ucis o austriacă de 68 de ani, potrivit PRO TV.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Teodora de la Sihla, ocroti...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private