joi, martie 4, 2021

Un nou studiu al oamenilor de știință germani vine să întărească rezultatele studiului anterior realizat de cercetătorii de la Cambridge.

Veștile nu sunt deloc roz pentru persoanele cu exces ponderal! Se pare că sunt candidații siguri pentru a dezvolta demență, peste câțiva ani, potrivit studiului Institutului Max Planck.

Noul studiu dezvăluie că acele inestetice kilograme în plus au un efect devastator și asupra creierului, nu doar a taliei. Neurologii germani au descoperit că persoanele obeze au procesele neurologice încetinite, scrie DailyMail.

Mai mult, grăsimea va grăbi îmbătrânirea. Se pare că femeile sunt mai afectate decât bărbații, iar cea mai periculoasă grăsime este cea care se depune în zona abdominală – grăsimea viscerală.

Obezii și supraponderalii sunt mai predispuși să sufere de demență peste câțiva ani, avertizează Institutul Max Planck.

Oamenii de știință au studiat peste 2.637 de tomografii cerebrale și se pare că excesul ponderal modifică structura creierului, interferând cu fluxul sanguin înspre și dinspre creier.

Cercetătorii au studiat oameni ușor supraponderali, în jurul vârstei de 55 de ani.

Le-au făcut tomografia computerizată a creierului și le-au dat o serie de teste cognitive. Le-au măsurat nivelul de materie albă din creier.

Rezultatele întăresc concluziile anterioare ale cercetătorilor de la Cambridge, care au semnalat scăderea masei albe odată cu apariția obezității.

De asemenea, persoanele cu circumferința abdominală mare au avut cele mai slabe rezultate la testele cognitive.

Cauza scăderii masei albe a creierului este încă necunoscută, dar cercetătorii o pun pe seama invaziei celulelor grase care acaparează zonele sensibile ale creierului.

Ultimele stiri

Parteneri