miercuri, martie 22, 2023

Vezi care sunt cele 10 alimente care păcălesc FOAMEA. Una dintre regulile necesare pentru ca o dietă să funcționeze corespunzător este reducerea cantității de mâncare.

Potrivit nutriționiștilor, atunci când senzația de foame persistă trebuie consumate anumite alimente care au capacitatea să transmită un semnal bun în creier, iar atunci pofta de mâncare dispare. Printre alimentele care dau sațietate organismului se numeră morcovii, castraveții, bananele

Te-ar mai interesa: Raport medical îngrijorător: acest tip de pește cr...

Alimentele dau dependență

Medicii nutriționiști recomandă introducerea lor în dieta noastră zilnică. Se știe că există multe alimente care dau dependență, cu destulă sare și zahăr, care nu numai că ne îngrașă, dar creează dependență și nu putem renunța ușor la ele. Pe de altă parte, cercetările au arătat că există alimente care ne satură și nu dau dependență.

Este bine să le preferăm și să le includem mai mult în dieta noastră zilnică. Acestea sunt următoarele:

  • Broccoli
  • Banană
  • Castravete
  • Morcovi
  • Fasole
  • Mere
  • Porumb
  • Căpșuni
  • Orez brun
  • Somon

Pe lângă aceste alimente, nutriționiștii recomandă consumul de apă și lactate.

Când o persoană nu consumă apă suficientă și nu se hidratează corect, apare senzația de foame. De ce se întâmplă astă? Pentru că simptomele foamei sunt asemănătoare cu cele ale deshidratării.

Te-ar mai interesa: Planta care reduce semnificativ nivelul zahărului ...

Pe lângă alimentele enumerate mai sus, merele sunt excelente atunci când vrei să slăbești.

Specialiștii recomandă un măr cu aproximativ o jumătate de oră înainte de masă – fibrele și apa din măr vă vor sătura, astfel încât veți mânca mai puțin, spune Debra Wein, RD, președinte al Wellness Workdays.

Și supa este recomandată. Într-un studiu Penn State, persoanele care au sorbit un bol de supă cu puține calorii, pe bază de bulion, înainte de masa de prânz, și-au redus aportul total de calorii la masă cu 20 la sută. „Supele pot să vă taie pofta de mâncare, deoarece ocupă mult volum în stomac, dar cu foarte puține calorii”, spune Beth Saltz, RD, proprietar al nutritionskitchen.com.

Te-ar mai interesa: OPRIȚI ca prediabetul să provoace artere înfundate...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private