sâmbătă, iulie 24, 2021
Specialiştii spun că a fost utilizată mereu de maiaşi şi azteci, dar abia de curând i s-a descoperit adevărata importanţă.

O plantă, considerată afrodisiacă, şi care vindecă numeroase afecţiuni, printre

care sterilitatea. Damiana (Turnera diffusa) este un arbust cu flori mici şi parfumate, având mirosul asemănător cu al muşeţelului.

Planta a fost utilizată de sute de ani în  tratamentul pentru sterilitate, impotenţă, diabet, astm bronşic, infecţii ale vezicii urinare şi problemele respiratorii, după cum nota nu demult Digherbs. Sub formă de ceai, capsule, sau tinctură, Damiana îşi demonstrează din ce în ce mai mult calităţile. Planta mai este recomandată şi pentru anxietate, depresie, tulburări ale ciclului menstrual, dureri de cap şi probleme cu tenul, precum acnee sau eczeme. Unii

dintre specialişti spun că este bună şi pentru tratarea alcoolismului, anorexiei, diabetului zaharat şi paraliziei.

Mexicanii o apreciază
Descoperită în nordul Americii Centrale şi în Africa, această plantă conţine alcaloide, care stimulează sistemul nervos şi organele sexuale, accelerând ritmul circulaţiei sanguine. După cum subliniază specialiştii, Damiana a devenit în  zilele noastre cel mai popular stimulent sexual în Mexic, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, ei administrând-o ca… lichior, mexicanii fiind maeştri în a fabrica o astfel de băutură. Conform specialiştilor, stabilirea

dozei de damiană, optimă pentru fiecare persoană, depinde de anumiţi factori, cum ar fi: vârsta, starea generală de sănătate şi existenţa unor condiţii medicale. În plus, trebuie să ţineti cont de faptul că în cazul tratamentelor pe bază de plante medicinale, respectarea cu stricţe a dozelor recomandate este vitală.

Ultimele stiri

Parteneri