Sari la conținut

VIDEO cu dr. Florin Bălănică, nutriționist: ”În nutriție există doar trei contraindicații generale”

Stiati ca, in nutritie exista doar trei contraindicatii generale? Ca sa ne mentinem sanatatea si silueta, medicii recomanda sa respectam urmatoarele reguli simple:

  • nu consumati niciodată, la aceeasi masa, cele 3 proteine animale, adica lactate, oua si carne, pentru că, pe termen lung, se ajunge la o incetinire a metabolismului și la acumularea de kilograme în plus.
  • nu amestecati niciodată iaurtul cu fructele pentru că au două momente de fermentație diferite și daca sunt consumate impreuna cauzeaza balonare.
  • nu consumati dulciuri sau alcool la masa sau imediat după masă pentru că, în ficat există o singură enzimă care metabolizează și grăsimea și alcoolul. Așa că alcoolul va fi asimilat primul și apoi grăsimea se va depune pe ficat si se poate ajunge la steatoza hepatică, asa-numitul ficat gras. Persoanele care consumă frecvent grăsimi și alcool sunt supraponderale, în special în zona abdomenului, grasimea se depune pe organele interne și se poate ajunge la diabet, obezitate, sindrom metabolic

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: