Sari la conținut

VIDEO. Linii misterioase pe chipul liderului de la Casa Albă. De ce boală suferă Joe Biden

Casa Albă a dezvăluit originea unor linii misterioase vizibile pe faţa preşedintelui american Joe Biden de câteva zile.

Este vorba de mai multe semne orizonate pe piele au fost observate de către jurnalişti, la începutul săptămânii, când a plecat de la Washington la Chicago.

Potrivit oficialilor, urme de pe chipul liderului de la Casa Albă sunt lăsate de o mască de tratament împotriva apneei de care suferă octogenarul, relatează AFP, potrivit News.ro.

Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a recurs la un mijloc de tratament al apneei în timpul somnului (CPAP, în engleză), a anunţat un adjunct al purtătorului de cuvânt al preşedinţiei americane Andrew Bates. Aceste măşti, folosite uneori în evitarea sforăitului, au elastice care ţin aparatul pe nas.

Joe Biden şi-a ”divulgat antecedentele de apnee a somnului în numeroase rapoarte medicale”, începând din 2008, precizează Andrew Bates. ”El a folosit o maşină CPAP ieri seară, un lucru obişnuit în cazul oamenilor cu aceste antecedente”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Joe Biden, născut în 1942, este cel mai bătrân preşedinte american în funcţie, iar sănătatea sa se află în centrul întregii atenţii. În cazul în care va fi reales în 2024, el avea 86 de ani la sfârşitul celui de-al doilea mandat.

Cum se manifestă sindromul de apnee în somn

Apneea obstructivă de somn este o afecțiune potențial periculoasă, fiind o tulburare de somn severa in cazul careia respiratia se opreste si este reluata in mod repetat. Persoanele care sforaie puternic sau care se simt obosite dupa un somn de 8 ore pe noapte sunt considerate suspecte de apnee in somn.

În timpul somnului, mușchii gâtului persoanelor se relaxează și blochează fluxul de aer în plămâni, astfel încât acestea se opresc în mod repetat respirația.

Simptomele comune includ somn agitat, sforăit puternic, somnolență în timpul zilei și dureri de cap prelungite dimineața – extrem de debilitante pentru pacienți și partenerii lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.