joi, februarie 9, 2023

Organismul uman este un mediu plin de substanţe nutritive, ceea ce îl va face o ţintă pentru paraziţi. Să ne reamintim mai întâi de toate ce sunt paraziţii: paraziţii sunt fiinţe vii care trăiesc şi se hrănesc pe seama altor organisme vii, denumite gazde.

Abundenţa substanţelor hrănitoare din organismul uman a condus de-a lungul timpului la apariţia unor celule specializate în lupta cu aceşti paraziţi – eozinofilele şi macrofagele, dar uneori sistemul nostru imun este ocolit şi aceste creaturi îşi vor găsi un habitat propice în interiorul nostru.
Căile de pătrundere în organism sunt diverse: pot ajunge prin tubul digestiv (tenia), prin piele pasiv (scabia) sau activ (schistosomiază) sau prin plămâni.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...

În acelaşi timp, este important să cunoaştem căile de eliminare ale parazitului pentru a putea opri ciclul acestuia: eliminare prin materiile fecale, deci digestiv, prin căile urinare, pulmonar sau cutanat. Există unii paraziţi care ajunşi în interiorul gazdei nu mai vor să plece, aceştia având doar punct de intrare, fără ieşire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private