vineri, iunie 9, 2023

Atenție!!!! 5 lucruri pe care să le eliminați imediat din casă.

Există toxine periculoase în casa ta? Specialiștii avertizează că există mai multe articole de uz casnic obișnuite care te pot îmbolnăvi grav.

„Există dovezi în creștere și accelerare că substanțele chimice sintetice găsite în mod obișnuit în casă contribuie la boli și dizabilități”, spune Leonardo Trasande, MD, potrivit eatthis.com.

Iată cinci lucruri pe care să le eliminați imediat din casă, spun experții.

Lucruri pe care să le eliminați imediat din casă: 1. BPA

Bisfenolul A (BPA) este o substanță chimică folosită pentru întărirea plasticului și a fost interzisă utilizarea lui în biberoane.

„Scenariul de coșmar este că într-o zi aflăm că multe dintre tulburările noastre actuale, inclusiv infertilitatea și cancerul, se pot datora bisfenolului A și apar doar după expunerea cumulativă. Dar până atunci, cu toții am acumulat atât de multă expunere. că este prea târziu pentru a inversa efectele”, spune Karin Michels, PhD.

Ați putea spune asta despre alte substanțe la fel de mult, dar în acest moment, bisfenolul A este o preocupare de top.

2. Pesticide

Studiile arată că persoanele care consumă o dietă bazată pe plante sau o dietă mediteraneană, care nu este organică, își triplează expunerea la pesticide periculoase.

„Multe dintre pesticidele sintetice detectate atât în ​​probele de alimente, cât și de urină în acest studiu sunt substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin (EDC) confirmate sau suspectate”, spune Carlo Leifert, PhD, potrivit sursei citate. 

Expunerea de 10 ori mai mare la pesticide din alimentele convenționale poate oferi, prin urmare, o explicație mecanică pentru incidența mai scăzută a supraponderală/obezității, a sindromului metabolic și a cancerului asociate cu niveluri ridicate de consum de alimente organice în studiile epidemiologice/de cohortă.

Lucruri pe care să le eliminați imediat din casă: 3. Plumb

Plumbul nu mai este permis în recipientele pentru alimente, benzină sau vopsea, dar vopseaua pe bază de plumb în casele mai vechi este încă un pericol.

„Noi cazuri de intoxicație cu vopsea cu plumb în copilărie sunt diagnosticate în fiecare an. Multe altele ar putea rămâne neraportate”, spune EPA.

Cercetările recente arată că noile cazuri pot fi direct legate de renovări în care mediul de lucru a fost limitat în mod inadecvat. Adulții expuși la vopsea cu plumb pot suferi de hipertensiune arterială, dureri de cap, amețeli, abilități motorii diminuate, oboseală și pierderi de memorie.

Chiar și niveluri mici de expunerea la vopsea cu plumb poate dăuna adulților.

4. Ftalați

Ftalații sunt un grup de substanțe chimice utilizate în orice, de la produse cosmetice la produse de curățare de uz casnic și sunt legați de o serie de afecțiuni înfricoșătoare de sănătate, cum ar fi astmul, problemele de dezvoltare neurologică, obezitatea și multe altele.

„Adevărul este că nu poți ști dacă un aliment are ftalați în el. Poți doar bănui, dar este aproape imposibil de știut”, spune Erik Olson, director strategic senior al programelor de alimentație și agricultură și sănătate pentru Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale.

„Asta le face greu de evitat, motiv pentru care aveți nevoie de un cadru de reglementare”, a mai adăugat acesta. 

Lucruri pe care să le eliminați imediat din casă: 5. Soluții ignifuge

Ignifugele pot fi găsite în nenumărate articole de uz casnic, de la lenjerie de pat și saltele până la produse electronice, produse pentru bebeluși și ambalaje pentru alimente.

„Ignifugenții par să prezinte o amenințare pentru sănătate și pot face mai mult rău decât bine în caz de incendiu”, spune Andrew Weil, MD.

Un studiu britanic prezentat la reuniunea națională din martie 2012 a Societății Americane de Chimie (ACS) a arătat că substanțele ignifuge cresc pericolul gazelor toxice invizibile, principala cauză de deces în incendii.

Studiul a constatat că cele mai utilizate produse de astăzi conțin element chimic periculos brom și că de fapt cresc cantitățile de monoxid de carbon și cianura de hidrogen eliberate în timpul incendiilor. Au fost legate de cancer și pot dăuna ficatului, rinichilor, creierului și testiculelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private