Sari la conținut

Vindecătoarea excepțională, salvată de la închisoare de miile de bolnavi vindecați gratis. „Miracolele nu se explică!”

Sursa foto: france3-regions.francetvinfo.fr
Vindecatoare salvata de la inchisoare

Vindecătoarea excepțională, salvată de la închisoare de miile de bolnavi vindecați fără bani. Anna Desbordes s-a născut în 1895 în Bussière-Galant, un orășel din Limousin, Franța.

Reputația ei de vindecătoare s-a extins cu mult dincolo de granițele Limousinului. Înzestrată cu un remarcabil dar de vindecare, ea și-a dedicat viața ameliorării afecțiunilor celor care veneau să o consulte.

A vindecat peste 800.000 de oameni pe gratis

De la o vârstă fragedă, Anna a arătat un interes puternic pentru plantele medicinale și ritualurile de vindecare. Ea a petrecut ore întregi în natură, observând cu atenție plantele și învățând despre proprietățile lor din cărți, în special cele ale Hildegardei din Bingen.

De-a lungul timpului, Anna a devenit o vindecătoare excepțională. Reputația sa s-a răspândit rapid și mulți pacienți au venit din toată lumea pentru a beneficia de talentele sale. Bunătatea, compasiunea și empatia profundă pentru suferința celorlalți au făcut din ea o figură mângâietoare și grijulie.

Se spune că vindecătoarea a primit peste 800.000 de oameni la ea acasă! În ciuda succesului său imens și a popularității în creștere, Anna Desbordes a rămas umilă și atașată de regiunea ei. Ea nu a căutat nici recunoaștere, nici bogăție, ci doar pentru a alina suferința altora.

Dăruirea și abnegația ei i-au câștigat admirația și respectul tuturor celor care au cunoscut-o. Deși a murit în 1950, memoria ei este încă foarte prezentă.

Vindecatoare
Sursa foto: histoirearcheo-paysdechalus.com

Vindecătoarea salvată de la închisoare de pacienții săi

În iulie 2020, o stradă Anna Debordes a fost inaugurată în Bussière-Galant din Haute-Vienne în prezența nepoatei sale Agnès Desbordes.

Anna Desbordes nu cerea niciodată bani pentru munca sa, dar unii vizitatori lăsau o donație. În 1933, un practicant a dat-o în judecată pentru practică ilegală a medicinei și fraudă, dar Anne a câștigat procesul.

Autoritățile fiscale au dus-o a doua oară în judecată, dar din nou a fost considerată fără vină.

Anne Desbordes, o celebră făcătoare de minuni, s-a apărat singură și i-a propus președintelui instanței să vindece sub ochii lui un bolnav ales la întâmplare, dar a fost refuzată.

Însă, sub presiunea a o mie de oameni care-și apărau „doctorița”, Anne a fost achitată, fiind liberă să-și îngrijească pe mai departe bolnavii, gratuit.

Tocmai această gratuitate băgase spaima în oasele medicilor din Limoges, care, normal, au făcut apel contra sentinței de achitare.

În ziua când procurorul introdusese apelul, a primit o scrisoare de la Anne Desbordes, prin care îl anunța că avusese parte de a opta apariție a Sfintei Fecioare, care a anunțat-o de introducerea apelului.

Achitarea a fost menținută și Anne a devenit și mai celebră. La ieșirea din tribunal, a efectuat la repezeală trei vindecări.

Lua durerea cu mâna

Ea a părăsit apoi Bussière-Galant, spre marea consternare a comercianților și hotelierilor, pentru că beneficiile economice ale consultațiilor ei, sau mai degrabă ale intervențiilor sale, erau fenomenale. În zonă au apărut în jur de zece hoteluri.

În fața casei ei din Bussiere Galant era în permanență o mulțime imensă, care de zile întregi își aștepta rândul la vindecare. Fiecare căpăta un tichet și aștepta să fie strigat. În satul cu 30 de case se clădiseră, între timp, 12 hoteluri cu sute de camere.

O bătrână de vreo 80 de ani, veselă, vioaie și inteligentă, povestea, cui voia s-o asculte, despre vindecarea ei. Suferea de cancer, groaznic de dureros, la stomac. Doctorii nu mai aveau nicio nădejde de vindecare.

A ajuns la Anne Debordes care a privit-o în ochi, i-a pus mâinile pe locul unde o durea și a spus câteva rugăciuni. I-a luat durerea cu mâna. Trecuse un an, nu mai avusese nicio durere, iar doctorii îi spuneau că boala e staționară.

Farmacistul satului, deși lovit în afacere, afirma că Anne nu e o șarlatană. Iar doctorul, care era pe picior de plecare din pricina concurentei-vindecătoare, declara că nu are „nimic de zis. Uneori îi trimit și eu pe unii din clienții mei, pe care se pare că-i ușurează.”

Anne spunea că cei care vin la ea ca să-i poată vindeca trebuia să aibă încredere în ce le spune, să se supună ordinelor sale și să lase în voia sa.

Vindecătoarea care a lăsat medicii fără meserie. „Miracolele nu se explică!”

Vindecătoarea cu ochi stranii și care refuza să ia bani pentru munca sa, își dăduse seama de puterea ei supranaturală pe 28 mai 1916.

Copilul ei, de opt luni, suferea de hemoragii violente. Era aproape de moarte când Anne i-a pus mâna pe frunte, a spus câteva rugăciuni, iar hemoragia s-a oprit.

Apoi la vindecat pe cumnatul ei de o dublă pneumonie.

Potrivit evenimentulistoric.ro, Anne Desbordes a fost întrebată de un ziarist francez despre „metodele ei”, iar răspunsul său a intrat în istorie.

„În primul rând, nu cer nimănui să mă plătească. Bolnavul dă dacă vrea și cât vrea. Am suferit mult din pricina celor care nu m-au înțeles și din cauza geloziei medicilor, dar credința în Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată.

Am învățat să citesc deodată, fără profesor, în 1914. Am prevăzut sfârșitul războiului mondial.

Sunt o țăranacă simplă. Când vine un bolnav să mă vadă, îi cer numai să mă privească, să aibă desăvârșită încredre în mine, să-și uite voința, să se lase în voia puterii mele.

Îi pun mâinile pe locurile atinse de boală, fac două-trei rugăciuni și apoi… Miracolele nu se explică!”, a spus Anne Desbordes.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel