duminică, august 14, 2022

Una dintre întrebările momentului este: cât durează anticorpii covid după efectuarea vaccinului? Medicul infecționist Virgil Musta a răspuns la această întrebare, în urma efectuării unui studiu pe 250 de colegi care s-au vaccinat în prima etapă.

Conform concluziilor studiului, patru medici au un titru de anticorpi mai mare decât în urmă cu două luni.

„La 60%, imunitatea a scăzut până la 50%, şi dintre acestea, aproape jumătate au chiar sub 50% scădere a nivelului de anticorpi. Am mai constatat că 3 persoane, de fapt 4 persoane, au avut o creştere a nivelului de anticorpi faţă de precedenta determinare”, spune Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

La ceilalţi, titrul de anticorpi a rămas aproape la fel. Dar, indiferent de situaţie, nu e nicio problemă. Musta spune că oricât de puţini ar fi, tot oferă protecţie.

Cât despre creşterea titrului, medicul explică faptul că „au intrat în contact cu virusul, având în familie persoane infectate. Practic nu faci boala, ci această cantitate de virus îţi stimulează celulele de memorie şi e ca un fel de stimulare a imunităţii şi creştere a numărului de anticorpi, ca să devii mai protejat”.

Rezultate preliminare după 2 vs. 4 luni:

250 – participanţi
97 – titru nemodificat
72 – scădere a titrului < 50%
78 – scădere a titrului > 50%
4 – creştere a titrului

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Necesitatea unei a treia doze de vaccin

Pentru restul persoanelor, care au au nivel scăzut de anticorpi, va fi necesară şi a treia doză. Dar, cum nu există o standardizare a titrului de anticorpi, se va face o prioritizare.

„Sunt două acţiuni importante: pe de o parte, consolidarea răspunsului imun prin cea de-a treia doză la anumite categorii populaţionale la risc şi, pe de altă parte, vorbim de cea de-a treia doză cu vaccinuri adaptate la variante virale mutante”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 20 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

Doze administrate:            

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Tip vaccin În ultimele 24 ore Din 27 decembrie 2020
Pfizer 65.322 5.728.489
Moderna 7.654 605.385
AstraZeneca 7.812 727.683
Johnson&Johnson 7.171 52.508
TOTAL 87.959 7.114.065

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private