luni, septembrie 28, 2020

În lumea modernă de azi, un singur tabu a rămas neclinintit: cel al virginilor întârziați.

Patru persoane trecute de 30 de ani, care nu au avut niciodată un contact sexual au vorbit despre dificultatea de face față acestui stigmat.

Primul, un bărbat empatic și un bun ascultător a mărturisit că oamenii îi destăinuie orice. Este însă convins că nu-și va găsi pe cineva. Richard este un virgin de 31 de ani, scrie The Guardian.

Citește și:

Simte stigmatul virginității sale. Deși acum nimeni nu mai critică persoanele cu prea mulți parteneri sexuali, el este catalogat bizar, iar oamenilor li se pare ok să râdă de această situație.

La fel au spus și Libby, o canadiancă virgină de 37 de ani, Julia, o americancă de 31 de ani și Jim, un englez de 35 de ani.

Libby pune virginitatea pe seama personalității sale: cinică, discretă, gălăgioasă, cu opinii puternice și grăsuță. De 10 ani se luptă cu depresia și anxietatea. Când era bine, a constatat că antidepresivele și anticoncepționalele îi omorâseră libidoul.

Citește și:

Pentru cei chestionați, dar și pentru alții, aplicațiile de întâlniri nu sunt o soluție viabilă. Cumva, un element este comun: depresia lor a venit la pachet cu lipsa vieții sexuale. Însă virginitatea pentru virginii întârziați nu pare chiar așa o piatră de moară cum ar vedea, din exterior, adulții cu viață sexuală.

Ce-și doresc virginii? Puțină înțelegere și mai puțină judecată din partea semenilor. Temerile lor atârnă destul de greu și fără a le mai agăța dezaprobarea noastră.

Citește și:

Avem loc cu toții sub soare, spun virginii. Ei așteaptă experiența lor romantică, ea întârzie, dar nu înseamnă că nu mai vine. Persoanele acestea sensibile se simt ca un steag roșu arborat pe plajă când se iscă furtuna și nu mai ai voie în apă.

Parteneri