Categories: Stil de viaţă

Visezi să ai un păr lung și strălucitor? Aceste suplimente te pot ajuta. Și nu, nu este voba de colagen

Visezi să ai un păr lung și strălucitor? Aceste suplimente te pot ajuta. Și nu, nu este voba de colagen.

Îți place părul lung? Ei bine, este nevoie de mult efort pentru a obține cosițele lui Rapunzel la care visezi mereu. Pe lângă faptul că ai grijă de igiena părului, vitaminele esențiale, suplimentele nutritive și o dietă bună îți vor oferi cu siguranță un păr gros, strălucitor și sănătos.

Anumite deficiențe din corpul pot provoca întotdeauna probleme legate de păr și, prin urmare, e nevoie să iei o mulțime de vitamine pentru a le completa.

 

Suplimente pentru un păr lung și strălucitor: 1. Biotina

Este una dintre vitaminele pentru păr care se găsește în multe alimente, precum și în suplimente pe care le poți lua cu ușurință pentru sănătatea părului tău. Pierderea biotinei poate provoca căderea severă a părului, subțierea și chiar fragilizarea părului.

Prin urmare, consultați-vă cu medicul dumneavoastră cu privire la doza care este sigură pentru dumneavoastră. Gălbenușul de ou, drojdia și ficatul sunt câteva dintre modalitățile naturale de a aduce această vitamină în dieta ta.

2. Acizi grași Omega-3

Acești compuși sunt plini de antioxidanți care ajută la promovarea celulelor de păr să crească fără infecții și să le hrănească. Acizii grași Omega-3 sunt una dintre cele mai bune surse de vitamine care sporesc strălucirea naturală și ține mătreața departe de scalp.

Aceștia se găsesc din abundență în peștii grasi precum sardinele, macroul, semințele de chia și somonul, pentru a numi câteva.

Suplimente pentru un păr lung și strălucitor: 3. Fier

Multe femei tinere suferă de anemie din cauza pierderii de sânge în timpul menstruației, ceea ce are ca rezultat căderea și rărirea părului.

Carenta de fier este principala cauza a anemiei și poate fi înlocuită în general prin suplimente de vitamine și minerale.

4. Vitamina C

O alta vitamină care ajută pielea și părul să rețină colagenul este vitamina C care se găsește din abundență în multe fructe și legume. Vitamina C ajută, de asemenea, la controlul inflamației și a mătreții, care este o cauză a scalpului uscat și solzos.

Deficitul de vitamina C poate provoca, de asemenea, vârfuri despicate și, prin urmare, încorporarea acesteia în dieta zilnică vă poate oferi un păr mai sănătos în doar câteva luni.

Suplimente pentru un păr lung și strălucitor: 5. Zinc

Este, de asemenea, un alt antioxidant care este vital pentru sănătatea părului, deoarece zincul repară celulele țesuturilor care promovează strălucirea părului.

Dar amintiți-vă și că dozele mari de zinc sunt foarte toxice și de aceea trebuie luat întotdeauna cu consultarea unui specialist în sănătate.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra