miercuri, septembrie 28, 2022

Visezi să ai un păr lung și strălucitor? Aceste suplimente te pot ajuta. Și nu, nu este voba de colagen.

Îți place părul lung? Ei bine, este nevoie de mult efort pentru a obține cosițele lui Rapunzel la care visezi mereu. Pe lângă faptul că ai grijă de igiena părului, vitaminele esențiale, suplimentele nutritive și o dietă bună îți vor oferi cu siguranță un păr gros, strălucitor și sănătos.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Anumite deficiențe din corpul pot provoca întotdeauna probleme legate de păr și, prin urmare, e nevoie să iei o mulțime de vitamine pentru a le completa.

 

Suplimente pentru un păr lung și strălucitor: 1. Biotina

Este una dintre vitaminele pentru păr care se găsește în multe alimente, precum și în suplimente pe care le poți lua cu ușurință pentru sănătatea părului tău. Pierderea biotinei poate provoca căderea severă a părului, subțierea și chiar fragilizarea părului.

Prin urmare, consultați-vă cu medicul dumneavoastră cu privire la doza care este sigură pentru dumneavoastră. Gălbenușul de ou, drojdia și ficatul sunt câteva dintre modalitățile naturale de a aduce această vitamină în dieta ta.

Te-ar mai interesa: Un supliment banal poate duce la infarct. Se depun...

2. Acizi grași Omega-3

Acești compuși sunt plini de antioxidanți care ajută la promovarea celulelor de păr să crească fără infecții și să le hrănească. Acizii grași Omega-3 sunt una dintre cele mai bune surse de vitamine care sporesc strălucirea naturală și ține mătreața departe de scalp.

Aceștia se găsesc din abundență în peștii grasi precum sardinele, macroul, semințele de chia și somonul, pentru a numi câteva.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

Suplimente pentru un păr lung și strălucitor: 3. Fier

Multe femei tinere suferă de anemie din cauza pierderii de sânge în timpul menstruației, ceea ce are ca rezultat căderea și rărirea părului.

Carenta de fier este principala cauza a anemiei și poate fi înlocuită în general prin suplimente de vitamine și minerale.

4. Vitamina C

O alta vitamină care ajută pielea și părul să rețină colagenul este vitamina C care se găsește din abundență în multe fructe și legume. Vitamina C ajută, de asemenea, la controlul inflamației și a mătreții, care este o cauză a scalpului uscat și solzos.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Deficitul de vitamina C poate provoca, de asemenea, vârfuri despicate și, prin urmare, încorporarea acesteia în dieta zilnică vă poate oferi un păr mai sănătos în doar câteva luni.

Suplimente pentru un păr lung și strălucitor: 5. Zinc

Este, de asemenea, un alt antioxidant care este vital pentru sănătatea părului, deoarece zincul repară celulele țesuturilor care promovează strălucirea părului.

Dar amintiți-vă și că dozele mari de zinc sunt foarte toxice și de aceea trebuie luat întotdeauna cu consultarea unui specialist în sănătate.

Te-ar mai interesa: La ce greutate a ajuns Monica Anghel. ”Nu am slăbi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private