Cu gustul lor dulce-acrișor, vișinele sunt fructele potrivite pentru zilele calde de vară.
Vișinele conțin: apă, zaharuri, acizi, substanțe tanoide, proteine, pectine, săruri minerale, provitamina A, vitaminele B1, B2, C, PP, acid folic, vitamina E. Ele au o valoarea energetică de circa 63 kcal la 100 g.
Aceste fructe contribuie la întârzierea procesului de îmbătrânire prin îmbunătățirea compoziției chimice a sângelui, la ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor renale, hepatice, diabetice, cardiovasculare și la atenuarea stresului psihic și a anemiei.
Vișinele conțin de 19 ori mai mult betacaroten decât afinele. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care protejează vederea și menține elasticitatea pielii, împiedicând formarea ridurilor. De asemenea, vișinele conțin foarte mulți antioxidanți care protejează împotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului și duc la îmbătrânirea prematură a acestora, favorizând instalarea diferitelor tipuri de cancer.
Cura de vișine (fructe proaspete sau suc) este indicată diabeticilor datorită vitaminei E și levulozei.
Potasiul pe care îl conțin contribuie la furnizarea unei cantități de energie optimă organismului, dar și la arderea caloriilor. Prin urmare, vișinele ajută la reducerea țesuturilor adipoase. Ele au rolul de a reface fibrele musculare, ajutând organismul să se relaxeze și să slăbească, în același timp.
În dimineața din prima zi de Paște, după slujba de Înviere, credincioșii împart alimente pentru…
Experții fac avertizări cu privire la un un tip de cancer: Respirația urat mirositoare poate…
Avertizare meteorologică de Paște. ANM a făcut noi avertizări meeorologice: Sun prognozate ploi pe jumătate…
Anevrismul de aortă este o dilatare patologică a unui segment al aortei, cu o tendință…
5 motive pentru care membrele tale amorțesc în timp ce dormi! Potrivit experților, amorțeala membrelor…
De aceea, iubitorii de ceai sunt mereu în căutarea unor variante care pot aduce beneficii…