joi, ianuarie 21, 2021
Elena Oceanu

O plantă foarte puţin cunoscută originară din China tinde să revoluţioneze întreaga lume cu proprietăţile sale curative miraculoase. Cunoscută sub numele popular de ” tunetul din viţa de vie al lui Dumnezeu” sau lei teng gong, planta poate ajuta la tratarea obezității.

Cercetătorii au folosit în testele pe șoareci un extract din această plantă și au observat că au redus cu 45% greutatea cobailor obezi.

Compusul poartă denumirea de Celastrol și are un efect puternic de creșetere a nivelului de leptină, hormonul foamei. Dr. Umut Ozcan, medic endocrinolog la Spitalul de Copii din Boston și la profesor la Harvard a spus: ”În ultimele două decenii, s-au făcut eforturi uriașe pentru tratarea obezității prin stimularea leptinei dar aceste eforturi au eșuat. Mesajul pe care îl transmite acest studiu e că există încă speranța că putem trata obezitatea prin controlarea leptinei. Dacă Celastrol va funcționa și în cazul oamenilor așa cum se întâmplă în cel al șoarecilor, ar putea deveni o metodă puternică de a trata obezitatea și de a îmbunătăți sănătatea pacienților obezi și cu complicații asociate precum bolile de inimă, ficatul gras și diabetul de tip 2”.

Leptina este un hormon derivat din celulele de grăsime care semnalizează creierului că organismul are suficient combustibil și energie, Oamenii și șoarecii în cazul cărora leptina nu transmite creierului acest semnal, mănâncă foarte mult și devin obezi. Așa că medicamentele care stimulează leptina pot fi eficiente în tratarea obezității. Însă leptina nu reduce foamea în cazul persoanelor obeze, în ciuda nivelurilor crescute din sânge, așa că cercetătorii cred că de fapt insensibilitatea la leptină este cauza obezității.

În ciuda eforturilor făcute în acest sens, nu a fost descoperit încă un medicament care să amelioreze rezistența la leptină. În acest studiu, dr Ozcan și echipa sa au descoperit că doar după o săptămână de tratament cu Celastrol, șoarecii obezi au mâncat cu 80% mai puțin. La sfărșitul celei de-a treia săptămâni, șoarecii au pierdut 45% din greutatea corporală.

Pierderea în greutate este mai mare decât cea produsă prin intermediul chirurgiei bariatrice.

Omoară cancerul în 40 de zile
Specialiştii Centrului de Cancer din cadrul Universităţii Minnesota au testat compuşii plantei pe diferite tumori canceroase. Spre uimirea tuturor, după 40 de zile orice urmă a cancerului dispăruse. Studiul a fost publicat în Science Translational Medicine şi i-a uimit pe toţi oamenii de ştiinţă pentru proprietăţile curative de care dă dovadă lei teng gong. Principala substanţă care combate celulele canceroase este triptolide, despre care se ştia că poate să vindece cancerul.