Sari la conținut

Vitamina care ajută la slăbit, mai ales din grăsime. Cei cu obezitate au deficit

Vitamine pentru slăbit. Vitamina D este un micronutrient important cu beneficii majore pentru sănătate, inclusiv pentru imunitate și oase mai puternice. Există, de asemenea, dovezi tot mai multe că vitamina D ajută și la slăbit și că persoanele cu obezitate au deficit. 

Studiile arată că un indice de masă corporală și un procent mai mare de grăsime corporală sunt asociate cu niveluri mai scăzute de vitamina D în sânge.

Interesant este că pierderea în greutate poate influența și nivelul de vitamina D. Unele dovezi sugerează că o cantitate suficientă de vitamina D ar putea spori pierderea în greutate și scădearea cantității de grăsime corporală.

Vitamine pentru slăbit

O cantitate de cel puțin 20 ng/ml este considerată a fi adecvată pentru a menține oasele puternice și o bună stare de sănătate generală.

Un studiu a analizat 218 de femei supraponderale și obeze pe o perioadă de un an. Toate au fost supuse unei diete cu restricții calorice și a unei rutine de exerciții. Jumătate dintre femei au primit un supliment de vitamina D, în timp ce cealaltă jumătate a primit un placebo.

La sfârșitul studiului, cercetătorii au descoperit că femeile care au primit suplimente de vitamina D au scăzut mai mult în greutate, pierzând în medie cu 3 kg mai mult decât femeile care nu aveau o cantitate suficientă de vitamina D.

În cadrul unei alte cercetări, femeile supraponderale și obeze au primit suplimente de vitamina D timp de 12 săptămâni. La sfârșitul studiului, femeile nu au înregistrat nicio pierdere în greutate, dar s- aconstatat că nivelul crescut de vitamina D a scăzut cantitatea de grăsime corporală.

Vitamina D ar putea fi, de asemenea să prevină creșterea în greutate, potrivit unui studiu efectuat pe mai mult de 4.600 de femei în vârstă.

Studiile arată că vitamina D ar putea reduce formarea de noi celule de grăsime în organism. De asemenea, ar putea împiedica organismul să depoziteze și să acumuleze grăsime.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.