luni, iunie 21, 2021

Cancerul este boala care a acaparat lumea, în prezent. Aceasta este o afecțiune care pune în pericol atât sănătatea, cât și viața pacientului, fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale mortalității, la nivel

mondial. Din fericire, această afecțiune poate fi prevenite în multe cazuri prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care reduce riscul de cancer.

O vitamină s-a dovedit a fi eficientă în acest sens, contribuind la prevenirea cancerului și dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, reduce riscul de mortalitate în cazul pacienților care suferă de această afecțiune.

Vitamina D reduce riscul de cancer

Numeroase studii publicate de-a lungul ultimilor ani au arătat că vitamina D reduce riscul de cancer. Ultimele cercetări arată că suplimentarea alimentaţiei cu vitamina D reduce,

în general, riscul de cancer şi încetinirea îmbolnăvirii către stadiul avansat cu 17%, dar acest beneficiu se întâlnește cu precădere la 38% dintre persoanele cu indice de masă corporală normal (fără supraponderalitate), scrie anadolumedicalcenter.ro.

Din studiul realizat inițial în 2018, care analiza reducerea frecvenței bolilor canceroase la oamenii care îşi suplimentează alimentaţia cu vitamina D și Omega 3, s-a constat că nu a existat nicio legătură între consumul de vitamina D şi apariţia cancerului, dar s-a crezut că vitamina D ar putea avea o contribuție limitată la diminuarea decesele cauzate de cancer.

Acestui stiudiu din 2018 i-a urmat altul derulat recent în care s-a analizat tocmai influenţa aportului de vitamina D asupra riscului de cancer metastatic sau fatal. Când rezultatele acestui studiu au fost publicate, s-a arătat că vitamina D contribuie la reducerea risculului de a dezvolta cancer avansat cu 17%.

DE asemenea, cercetătorii au descoperit că acest procent se poate ridica până a 38% dacă pacienții aveau o masă corporală normală și nu sufereau de supraponderabilitate. Astfel, experții în sănătate au determinat că supraponderabilitatea este, de fapt, un risc major în dezvoltarea

cancerului.

Cu toate acestea, este esențial să cereți sfatul medicului înainte de a administra orice supliment sau produs farmaceutic. Excesele pot dăuna grav sănătății.

 

Ultimele stiri

Parteneri