duminică, iunie 4, 2023

Zona Zoster este o afecțiune cauzată de virusul care provoacă varicela. Dacă ați avut varicelă, virusul se află încă în organism, în stare latentă. Acesta se poate activa oricând, provocând iritație și durere.

Persoanele care se confruntă cu Zona Zoster manifestă și febrp, oboseală și sensibilitate la lumină.

Deși nu există un tratament propriu-zis pentru Zona Zoster, medicul vă poate recomanda anumite tratamente antivirale pentru diminuarea simptomelor.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

De asemenea, câteva vitamine sunt esențiale pentru întărirea sistemului imunitar, precum A, B 12, C și E.

Vitamine pentru Zona Zoster

Vitamina A

Vitamina A are efect antioxidant și tine nivelul colesterolului sub control și, în același timp, protejează mucoasa bucală şi digestivă. Are grijă de sistemul respirator, contribuie la dezvoltarea oaselor și la o vindecare mai rapidă în cazul unor infecţii sau inflamaţii.

Vitamina B12

Vitamina B12, cunoscută și sub numele de cobalamină, este una dintre cele mai importante vitamine pentru organismul uman. Aceasta ajută la formarea celulelor roșii, la funcționarea corectă a sistemului hematologic și nervos, precum și a funcției cognitive. În momentul în care corpul nu are suficient de multă vitamina B12, apar simtomele: lipsa motivației și a energiei, amorțeala în membre și furnicăturile, precum și scăderea în greutate

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Vitamina C

Vitamina C ajută la întărirea imunității, protejează împotriva răcelilor, reduce riscul de boli cronice, ajută la scăderea hipertensiunii, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, previne atacurile de gută, ajută la îmbunătățirea memoriei, îmbunătățește vederea, îmbunătățește aspectul pielii și ajută la scăderea în greutate.

Vitamina E

Vitamina E, denumita popular şi vitamina fertilităţii, datorită rolului important pe care îl joacă în funcţia reproductivă a organismului, are un puternic efect antioxidant, sprijină sistemul imunitar şi are grijă de sănătatea epidermei, fiind folosită în producţia de dermato-cosmetice şi suplimente anti-aging, scrie BZI.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private