joi, august 18, 2022

Viața trăită în stres și în neliniște poate provoca daune atât pentru minte, cât și pentru orgaism. Profesorul neurolog Vlad Ciurea ne-a „eliberat” rețeta cu ajutorul căreia putem să ne vindecăm trupul și mintea.

Cel mai puternic sentiment de vindecare potrivit marelui profesor este râsul!

„Face bine. Te descarcă psihic”

Potrivit, profesorului dr. Alexandru Vlad Ciurea, „râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău și care îți produce râsul.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Râsul este o contracție a mușchilor abdominali și te descarcă psihic, te apropie de cineva, reprezintă o plăcere, o bucurie.

Știți că sunt persoane cunoscute cum este doamna Bitănescu care râde într-un mod cu totul deosebit.

Îți face plăcere când o auzi. Este un râs contagios. (…) Tot așa odată am văzut-o pe doamna Monica Anghel care își pregătea una anumit moment de scenariu și a râs ca să se relaxeze, să intre în scenă mai relaxată, să aibă cerebral o stare de plăcere, de optimism cu acest râs. Ne face bine.

În orice situație critică pe care o ai încercați să luați o pauză și gândiți-vă la ceva plăcut și ceva care poată să producă râs”, a explicat medicul în emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: 19 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

Umorul este o modalitate excelentă de a face față adversității și poate chiar transforma un lucru sau eveniment negativ în șansa de a vedea partea amuzantă sau partea pozitivă a situaţiei.

Beneficiile pe termen scurt și lung ale râsului, potrivit Mayo Clinic.


Beneficii pe termen scurt

Un râs bun are efecte grozave pe termen scurt. Când începi să râzi, nu doar îți ușurează sarcina mentală, ci de fapt induce schimbări fizice în corpul tău. Râsul poate:

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

  • Să stimulează multe organe. Râsul îmbunătățește aportul de aer bogat în oxigen, stimulează inima, plămânii și mușchii și crește endorfinele eliberate de creier.
  • Activează și eliberează răspunsul la stres. Un hohot de râs se aprinde și apoi vă răcește răspunsul la stres și vă poate crește și apoi scădea ritmul cardiac și tensiunea arterială. Rezultatul? Un sentiment bun, de relaxare
  • Calmează tensiunea. Râsul poate, de asemenea, stimula circulația și ajuta la relaxarea mușchilor, ambele putând contribui la reducerea unora dintre simptomele fizice ale stresului.

Efecte pe termen lung

Totuși, râsul nu este doar o soluție rapidă. De asemenea, este bine pentru tine pe termen lung. Râsul poate:

  • Îmbunătățește sistemul imunitar. Gândurile negative se manifestă prin reacții chimice care vă pot afecta corpul, aducând mai mult stres în sistemul dumneavoastră și scăzând imunitatea. În schimb, gândurile pozitive pot elibera neuropeptide care ajută la combaterea stresului și a bolilor potențial mai grave.
  • Alina durerea. Râsul poate ușura durerea determinând organismul să-și producă propriile analgezice naturale.
  • Creșteți satisfacția personală. Râsul poate face, de asemenea, mai ușor să faci față situațiilor dificile. De asemenea, vă ajută să vă conectați cu alte persoane.
  • Îmbunătățiți-vă starea de spirit. Mulți oameni suferă de depresie, uneori din cauza unor boli cronice. Râsul vă poate ajuta să vă reduceți stresul, depresia și anxietatea și vă poate face să vă simțiți mai fericit. De asemenea, vă poate îmbunătăți stima de sine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private