Sari la conținut

Vlad Ciurea: aceasta este cantitatea de apă pe care trebuie să o bem zilnic. Marele profesor neurolog a dezvăluit și cea mai bună apă

Vlad Ciurea
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vlad Ciurea

Apa reprezinta in jur de 70% din corpul uman, asa ca este necesar sa te hidratezi corespunzator, astfel incat sa fii in forma, sa ai energie si sa te asiguri ca organismul tau functioneaza asa cum trebuie.

Consumul de apa  ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar, ceea ce se poate dovedi extrem de important in orice sezon, imunitatea crescuta inseamnand ca nu te vei mai imbolnavi atat de usor. Desi vara pierzi cel mai usor apa din organism, este important sa te hidratezi indiferent de anotimp.

Daca te intrebi de ce obosesti rapid sau simti ca nu ai energie, de vina poate fi faptul ca nu bei destula apa.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic

Prof. dr. Vlad Ciurea e explicat în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm într-o zi și cât de important este să nu uităm să ne hidratăm.

”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele.

Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Vlad Ciurea: Eu pledez pentru apa cât mai alcalină

Renumitul neurochirug a mai vorbit și în trecut despre tipul de apă care nu ar trebui să lipsească din viața noastră.

”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea în podcastul lui Cătălin Măruță.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: