Sari la conținut

Nu mai faceți această greșeală pe timp de caniculă! Medic: „risc de deshidratare foarte mare!”

Deshidratare cauzată de caniculă
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Băuturi care deshidratează

Atunci când temperaturile ating cote maxime, medicul Mihaela Bilc ne recomandă să evităm o serie de alimente pentru a nu ne deshidrata și pentru a nu experimenta o indigestie.

În perioadele cu temperaturi ridicate, medicul recomandă cât mai multe fructe și legume, dar și mâncăruri gătite în casă.

„Indiferent că sunt proaspete sau gătite sub formă de salată, tocăniță sau supă cremă, legumele pot fi mâncate pe săturate și pentru siluetă, și pentru sănătate.

Produsele lactate fermentate de tip iaurt sana sau chefir trebuie incluse în meniul de vară, întrucât hidratează, remineralizează și au efect probiotic. Dacă sunteți la mare, completați masa cu pește!, a explicat dr. Mihaela Bilic pentru revista Ciao.

Mihaela Bilic: „Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare”

medicul ne invata cum sa reducem balonarea
Sursă foto: facebook/mihaelabilic

În perioada verii, când temperatura atinge cote maxime trebuie să evităm alimentele sărate. Aceasta este o mare greșeală pe care care o fac mulți oameni, fără să știe. Pericolul la care se expun este uriaș: deshidratarea. Nutriționistul a spus care sunt alimentele de care nu trebuie să ne apropiem:

„Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune.

Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert”.

Mâncare gătită cu multe ierburi aromate și condimente

În cazul în care se consumă alimente bogate în sare, apare retenția de lichide. Pentru a nu ne confrunta cu o astfel de problemă, dr. Bilic spune că cel mai indicat ar fi să eliminăm solnița de pe masă.

„Puneți accentul pe mâncarea gătită cu multe ierburi aromate și condimente, fără adaos de sare. Renunțați la produse ambalate și semipreparate, mâncați legume la fiecare masă,

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: