Sari la conținut

Prof. Vlad Ciurea a renunțat la consumul acestui aliment care distruge creierul. „Nu favorizează în niciun fel activitatea cerebrală!”

Obiceiuri bune pentru creier
Sursă foto: Facebook
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea, despre obiceiul sănătos pentru creier

Profesorul neurolog Vlad Ciurea a împărtășit alimentul care distruge activitatea creierului și provoacă efecte nocive în organism. Domnia sa a renunțat să îl mai consume: : ”L-am îndepărtat! Nu favorizează în niciun fel activitatea cerebrală!”.

Prof. Dr. Vlad Ciurea este un adept al alimentației sănătoase și obișnuiește să tragă adesea semnale de alarmă cu privire la efectele negative pe care hrana le are atât asupra creierului nostru, cât și asupra întregului organism.

Unul dintre aceste alimente, care nu are niciun beneficiu asupra noastră, potrivit renumitului medic neurochirurg, sunt cartofii prăjiți. Acesta susține că a renunțat la ei de mai bine de zece ani.

”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, explică Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu.

Efectele nocive asupra organismului ale consumului de cartofi prăjiți

Potrivit unui studiu efectuat pe aproape 4.500 de adulți și publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, efectele consumului de cartofi prăjiți de mai mult de două ori pe săptămână sunt destul de majore. Practic, dublează riscul de a muri prematur.

Sursă imagine: tiktok/
morgan

Stomacul tău poate începe să te doară

Având în vedere că grăsimile sunt digerate mai greu de organism decât carbohidrații și proteinele – și că acestea conțin mai multe calorii ca urmare a modului în care sunt gătite – este sigur că cartofii prăjiți vor rămâne în stomac mult mai mult timp decât dacă vă îndopați cu alimente mai sănătoase.

Creierul tău va devini încețoșat

Având în vedere că sunt prăjiți în uleiuri hidrogenate, cartofii prăjiți conțin o cantitate mare de grăsimi trans, care cresc colesterolul rău și scad colesterolul bun. Efectul profund al acestui lucru este că îți vei crește riscul de boli de inimă.

Potrivit unui studiu de 10 ani care a implicat 1.600 de persoane în vârstă din Japonia și care a fost publicat în revista Neurology, persoanele cu cele mai ridicate niveluri de grăsimi trans industriale în sânge au avut cu până la 75% mai multe șanse de a dezvolta boala Alzheimer sau demență.

Sistemul tău imunitar ar putea suferi modificări

Potrivit unui studiu publicat în revista Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care, consumând o dietă bogată în grăsimi și grăsimi (ceea ce, dacă consumi mulți cartofi prăjiți, cu siguranță faci), ai putea să îți afectezi microbiomul intestinal prin stimularea bacteriilor nesănătoase și diminuarea bacteriilor mai sănătoase din organism.

Îți vei crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral

Un studiu efectuat pe aproximativ 150.000 de veterani militari, realizat de cercetătorii de la Departamentul de Afaceri al Veteranilor din SUA și de la Centrul de Cercetare și Informare Epidemiologică a Veteranilor din Massachusetts, a constatat că cei care consumă alimente prăjite de trei ori pe săptămână au un risc cu 7% mai mare de atac de cord și de accident vascular cerebral.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel