vineri, iulie 1, 2022

Vlad Ciurea: Creierul te apropie de Dumnezeu/Recomand tuturor să facă tot ce e posibil să petreacă timp cu alții, să nu se izoleze.

Profesorul Vlad Ciurea a explicat cum trebuie înțeleasă simtagma „creierul, centrul de comandă al organismului”. Toate organele din organism sunt legate acesta și depind de comenzile sale pentru o bună funcționare.

Vlad Ciurea: Creierul te apropie de Dumnezeu

„Creierul ni l-a dat Dumnezeu. Creierul este centrul de comandă, se află la pupitru, la butoane, și apasă. Este incredibil ce putere are. El este cel care dezvoltă inteligența, care studiază Universul. Creierul te apropie de Dumnezeu, pentru că există și centri ai credinței.

Te-ar mai interesa: Dieta Oanei Roman. A topit 25 de kilograme: „...

Cu cât ești mai prins în probleme de viață, la limita dintre viață și eternitate, cu atât te apropii de structura creier și te apropii de Ființa Supremă.

Dacă la nivelul unui organ, peste noapte, se întâmplă o supărare, acest organ „pleacă” cu petiția la împărăție și-i transmite creierului: „Dragul meu creier, eu, stomacul, mă simt rău, că am mâncat prea mult”. Și atunci, creierul îi dă comanda: „Varsă! Du-te la WC”. Și stomacul execută. Și iar trimite depeșa: „Înălțimea ta, încă nu mă simt bine”. Și creierul zice: „Mai varsă o dată! Ia un medicament!”

Te-ar mai interesa: Suferi de această afecțiune? Ai grijă cât orez măn...

Creierul dă comanda, nu organul care este mic, jos undeva. Este foarte interesant acest feed back care se efectuează între creier și organe, zi și noapte, atâta timp cât suntem pe pământ”, a declarat neurochirurgul, potrivit Trinitas TV.

Vlad Ciurea a efectuat aproape 30.000 de operații pe creier și tocmai de aceea consideră creierul un organ fabulos. Există nu doar mișcare fizică, ci și cerebrală. Creierul te pune să lucrezi, să fii în activitate. Este foarte important să ai puterea să discuți, să lucrezi, să iei decizii.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri despre Putin. Tatiana Fokina: De câte o...

„Toate organele trec, mai mult sau mai puțin, prin suferințe pe care noi le creăm. În Biblie spune că noi putem să trăim 300 de ani. Și este adevărat. Avem atâtea celule nervoase esențiale numiți neuroni, încât noi putem trăi 300 de ani.

Noi pierdem o celulă nervoasă pe secundă. Și totuși putem să mergem înainte, și totuși putem să funcționăm. Dacă se întâmplă o dereglare a diferitelor organe și acestea trimit aceste informații către creier, creierul încearcă să le rezolve”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Medicii avertizează: Accidentul de la Cernobîl a a...

Ceața în creier, un simptom Covid mai puțin cunoscut

Informațiile negative impactează creierul. Ceața în creier sau „Brain Fog” este un simptom al infecției cu virusul SARS-CoV-2.

„În momentul de față, creierul este suprafolosit, în sensul rău, datorită condițiilor de pandemie. Au venit spre el foarte multe informații negative asupra creierului. Și creierul a fost băgat în ceață. De asta se și numește sindromul de brain fog.

Te-ar mai interesa: Cum a descoperit Monica Pop că are cancer: Credeam...

Am trecut și eu prin asta. Am avut și eu Covid și primele simptome de Covid, deși am avut miros, am avut gust, am avut de toate, dar eram în ceață. Nu puteam să lucrez, nu puteam să mă concentrez, aveam ceață în creier, brain fog. După ce s-a terminat Covidul am avut o perioadă de astenie, dar ceața s-a menținut o săptămână. Nu mai efectuam legăturile repede, nu mai puteam să vorbesc”, a spus neurochirurgul.

Recomand tuturor să facă tot ce e posibil să petreacă timp cu alții, să nu se izoleze

Prof. dr. Vlad Ciurea a subliniat importanța informației pentru sănătatea creierului. Iar creierul se hrănește nu doar cu cuvinte, adică comunicare verbală, ci și cu starea  de spirit a transmițătorului, adică prin comunicarea nonverbală.

„La fiecare discuție primim o serie de informații – nu doar cuvinte, ci și starea de spirit a interlocutorului. Pentru fiecare răspuns, creierul caută expresii și transmite emoții… În plus, funcționează nenumărați centri (vizual, auditiv etc).
Discuțiile efectiv întrețin creierul. De aceea, recomand tuturor să facă tot ce e posibil să petreacă timp cu alții, să nu se izoleze. Orice conversație, cât de ușoară, este foarte bună”, a mai spus Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private