miercuri, august 4, 2021

Un nou simptom Covid! Experții cred că ar putea fi vorba de un simptom timpuriu

Din păcate, oamenii de știință au identificat un nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus. Aceștia și-au dat seama

că este vorba despre un simptom timpuriu, pe care mulți pacienți l-au reclamat în faza de debut a bolii. Chiar cu mult înaintea apariției altor simptome specifice, cum ar fi tusea, pierderea mirosului și gustului sau febra, conform Daily Star.

Experții consideră că ochii dureroși, cu mâncărimi și sensibilitate la lumină ar putea fi un semn precoce al virusului și ceva de care ar trebui să fim conștienți. Iritarea ochilor, cunoscută și sub numele de fotofobie, a fost identificată ca un alt semn potențial al Covid-19.

Studiul, publicat în BMJ Open Ophthalmology Journal, a identificat,

de asemenea, sensibilitatea la lumină ca un alt simptom posibil. Studiul a fost realizat de Universitatea Anglia Ruskin și publicat în BMJ Open Ophthalmology Journal, folosind datele de la 83 de pacienți cu coronavirus.

Fotofobia a fost identificată în cazul a 18% dintre pacienți. 17% dintre bolnavii participanți la studiu au experimentat o mâncărime a ochilor, iar 16% au reclamat dureri de ochi.

Rapoartele anterioare au sugerat că Covid-19 poate provoca infecții oculare, cum ar fi conjunctivita. Potrivit Academiei Americane de Oftalmologie, unul din trei pacienți cu coronavirus dezvoltă conjunctivită.

„Cele mai semnificative experiențe ale simptomelor oculare ale persoanelor care suferă de Covid-19 au fost durerile de ochi”, a declarat profesorul Shahina Pardhan, la Școala de Medicină a Universității Anglia Ruskin.

Ultimele stiri

Parteneri