Sari la conținut

Vlad Ciurea dezvăluie cea mai simplă metodă pentru a fi fericit: „Deschide foarte mulţi centri nervoşi, care se conectează între ei. Îi ajută și pe bolnavi să se recupereze mai repede”

Vlad Ciurea dezvăluie cea mai simplă metodă pentru a fi fericit: „Deschide foarte mulţi centri nervoşi, care se conectează între ei. Îi ajută și pe bolnavi să se recupereze mai repede”

Îndemnul neurochirurgului Vlad Ciurea pentru o viață fericită și senină este să renunțăm la tot ce poate influenţa negativ sistemul nervos şi să se caute calea spre fericire prin intermediul muzicii.

„Închideţi ştirile care sunt negative, închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi”, a declarat prof. dr. Vlad Ciurea, de 1 octombrie, cu ocazia Zilei internaţionale a muzicii.

Vlad Ciurea dezvăluie cea mai simplă metodă pentru a fi fericit: „Deschide foarte mulţi centri nervoşi, care se conectează între ei”

Nu doar că că muzica ne influenţează total, dar  face parte din fiinţa noastră.

„Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră.

Datorită acestei muzici, impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi.

Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă.

De ce se produce această transă? Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi.

Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, potrivit agerpres.ro.

Este bine să le punem copiilor muzică încă din burta mamei

S-au făcut studii care au arătat că muzica lui Mozart are efecte benefice asupra dezvoltării copiilor încă din burticile mamelor.

„Rămâneţi pe muzică, muzică frumoasă, cea care vă place. S-a constatat că muzica lui Mozart deschide foarte mulţi centri nervoşi, element esenţial care s-a dovedit pe bază de RMN funcţional.

De ce Mozart şi de ce nu Beethoven sau Bach, nu ştiu să explic exact. Dar muzica lui Mozart este frumoasă, te face să pluteşti”, apreciază medicul.

Profesorul Vlad Ciurea aminteşte de rolul major pe care muzica îl joacă în evoluţia unei persoane încă din perioada intrauterină, dar şi în timpul copilăriei.

„S-a dovedit că muzica este un element esenţial pentru copilaşul ăla care se află în burtica mamei şi aşteaptă să-l aducă barza în această frumoasă lume şi în această frumoasă ţară numită România.

Această burtică în care este – copilaşul se plimbă, se dă peste cap, se joacă, are o anumită viaţă. Noi îi spunem viaţă intrauterină. Daţi-i să asculte muzică.

Daţi-i, pentru că îi dezvoltă centrii nervoşi încă din burtica mamei şi atunci când vine barza va fi un copil deştept şi frumos în această lume frumoasă (…)!”, este sfatul neurochirurgului.

Bolnavii se recuperează mai repede: „Muzica face această ridicare a funcţiilor cerebrale”

Muzica are un impact pozitiv şi asupra bolnavilor, astfel că aceştia se pot recupa mai bine.

„De aceea le pun şi căşti”, ne dezvăluie medicul. „Am făcut şi anumite experimente, pe care le-am şi publicat, în care pacienţilor în comă le-am pus şi muzică, muzica ce le place lor.

Am avut pacienţi preoţi aflaţi în stare de comă din cauza diferitelor afecţiuni. Le-am pus căştile, psalmi şi cântece bisericeşti. Îi înviorează. Se vede pe faţa lor că dintr-odată se produce un fenomen de fericire. Muzica face această ridicare a funcţiilor cerebrale”, a subliniat prof. Ciurea.

„Închideţi breaking news-urile, închideţi ştirile care sunt negative, închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi”, este recomandarea renumitul medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel