Sari la conținut

Vlad Ciurea: Acest obicei face mult rău creierului. Nu mai face față, se decompensează

Obiceiuri bune pentru creier
Sursă foto: Facebook
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea, despre obiceiul sănătos pentru creier

Creierul este „bijuteria” care se poate epuiza în orice clipă din varii motive, iar celebrul profesor Vlad Ciurea spune cum putem menține sănătatea acestuia.

Un nou avertisment  vine de la reputatul neurochirurg prof.dr. Vlad Ciurea care arată cum ne este afectat creierul de toate activitățile zilnice realizate, de cele mai multe ori, în mare grabă.

Medicul a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care este obiceiul care duce la îmbolnăvirea creierului. Această „bijuterie” se suprasolicită când toate activitățile pe care le realizăm zilnic le facem pe fugă. În acest mod, creierul se decompenseze.

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat ce putem face pentru a ne ajuta creierul să funcționeze corespunzător, fără să-l îmbolnăvim.

sanatatea creierului
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Vlad Ciurea: Nu ne rămâne decât un singur lucru: să facem toate lucrurile pas cu pas

„Am constatat că această viteză taie din activitatea noastră zilnic, ne fură din timp, suntem mereu pe fugă. Nu ne rămâne decât un singur lucru: să facem toate lucrurile pas cu pas și să luăm metoda ardelenească în care lucrurile sunt făcute așezat.

Acest creier uman trebuie să adapteze la tot ceea ce este în jur. Nu poate să fie mereu pe grabă, iar cuvintele TREBUIE sau ACUM trebuie scoase din vocabularul nostru pentru că nu duc la nimic bun, iar săracul nostru creier este suprasolicitat.

Îl îmbolnăvim foarte mult. Creierul are activitate electrică, se aprind niște luminițe de activitate, iar la un moment dat aceste luminițe cresc și nu mai reușesc să facă față. Se decompensează. Decompensarea cerebrală pe care o are creierul duce la epuizarea și apar nevrozele. Acest sindrom care este în întreaga societate este burnoutul”, a precizat medicul.

 Exerciții pentru sănătatea creierului

La fel ca orice parte din organismul uman, și creierul are nevoie de exerciții pentru menținerea sănătății sale și a bunei funcționări.

”Orice exercițiu de înviorare, orice exercițiu care aduce oxigen curat în creier este foarte important. 20% din tot oxigenul organismului merge în creier.

De dimineață, începând cu acea înviorare, continuând cu mersul în parc, mers pe stradă, mers la munte, în zone de pădure, favorizează oxigenarea creierului, deci punerea în funcțiune”, a mai spus dr. Vlad Ciurea pentru sursa citată.

În ceea ce privește somnul, care este important atât pentru sănătatea creierului, cât și pentru sănătatea generală, neurochirurgul a precizat că acesta poate să fie și pe principiul ”6+2”, deoarece nimeni nu poate adormi la comandă.

”Recomand tuturor pacienților ca la ora 10 seara să fie întinși în pat, cu o carte care le place, fără televizor, fără breaking-news, fără băuturi sau alte lucruri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel