Sari la conținut

Vlad Ciurea: „acesta este cel mai bun medicament pentru creier”. În plus, are numeroase beneficii pentru sănătate: reduce tensiunea arterială și ajută sistemul imunitar

Cum ne afectează alimentația nesănătoasă creierul
Sursă foto: Facebook
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea

Marele profesor neurolog, Vlad Ciurea, a dezvăluit medicamentul agreat de creier, dar care face minuni la nivelul întregului organism. Ajută ”inclusiv la reducerea tensiunii arteriale, rezistență crescută, reducerea durerii, mai puțin stres, sistem imunitar mai puternic”.

Potrivit renumitului neurochirurg, cel mai bun medicament pentru creier este râsul.

Vlad Ciurea: râsul este cel mai bun medicament

”Probabil ați auzit afirmația că „râsul este cel mai bun medicament”. Zâmbetul și râsul au un efect benefic asupra creierului și provoacă o creștere imediată a stării de relaxare.

Nu oferă doar o îmbunătățire a dispoziției, dar ajută corpul să elibereze endorfine care oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea tensiunii arteriale, rezistență crescută, reducerea durerii, mai puțin stres, sistem imunitar mai puternic”, scrie prof. dr. Vlad Ciurea pe o rețea socială.

”Zâmbetul este contagios, iar atunci când zâmbim activăm neuronii din creier care declanșează o caracteristică de sincronizare.

Este foarte important să ne dăm voie să zâmbim și să râdem cât mai des și chiar să încercăm să facem asta cât mai mult, conștient!

Nu uitați să zâmbiți!”, mai scrie renumitul neurochirurg.

Care este cea mai bună hrană pentru creier și organism

În ceea ce privește mâncarea, medicul Vlad Ciurea ne reamintește că hrana cât mai naturală, neconservată, necongelată şi neprocesată este „cel mai bun supliment alimentar” pentru organism.

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală.

Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru.

E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă.

Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic.

Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri.

Sănătate!”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea, pe pagina de Facebook în urmă cu ceva timp.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.