Sari la conținut

Vlad Ciurea, semnal de alarmă: „Nu trebuie să fim dependenți de Google! Creierul trebuie să funcționeze, altfel se ATROFIAZĂ!”

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Vlad Ciurea, semnal de alarmă: „Nu trebuie să fim dependenți de Google! Creierul trebuie să funcționeze, altfel se atrofiază!”

Trăim în plină eră digitală, o perioadă în care cantități mari de informații sunt disponibile pe scară largă pentru mulți oameni, în mare parte prin tehnologia computerului.

Ne ajutăm în viața de zi cu zi de smartphone-uri, smart tv, de roboți de bucătărie, de mașini de spălat, de cuptoare cu microunde, iar orice informație vrem să aflăm se află la un click distanță. Cu toate acestea, dincolo de ușurința cu care putem beneficia de avantajele tehnologiei, mulți dintre noi pierdem din vedere ceva esențial.

Vlad Ciurea: „Nu trebuie să fim dependenți de Google! Creierul trebuie să funcționeze, altfel se atrofiază!”

Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea avertizează asupra pericolului atrofierii creierului: „Noi am uitat să mai gândim, să mai memorăm, am devenit dependenţi de Google”

Internetul şi aplicaţiile sunt, într-adevăr, de un real folos şi ne uşurează semnificativ viaţa, însă dependenţa de acestea loveşte puternic în sănătatea creierului.

„Acest organ care este creierul trebuie să funcționeze. Și funcționează la persoanele cele mai inteligente cu 30 %. Cealaltă parte se odihnește ca să preia din activitate, este și normal. Dar noi, dacă nu folosim creierul, îl limităm, apăsăm pe un buton și vedem drumul, vedem informaţii despre vacanţe într-un loc exotic în loc să citim cartea despre Costa Rica…

Ca să gândești un anumit lucru trebuie să se  aprindă niște luminițe, să se adune și să dea un rezultat, doar că noi am uitat să mai gândim, dacă nu gândim, nu memorăm. Dacă nu memorăm, am uitat să scriem, am uitat să vorbim.

Acest organ, ca orice fel de organ, dacă nu faci sport, nu alergi un pic, dacă nu faci gimnastică, mușchii se atrofiază… Vă închipuiți că și creierul se artofiază? Ceea ce este foarte grav”, a precizat reputatul medic într-o emisiune la Trinitas TV.

„Nu trebuie să fim dependenți de domnul ăsta pe care toată lumea îl slăveşte de parcă ar fi Dumnezeu și pe care-l cheamă Google. Trebuie să contribuim și noi cerebral, altfel uităm să folosim scrisul, uităm să formulăm fraza și ne trezim că nu mai știm să explicăm coerent ceva celorlalți din jur”, subliniază profesorul Ciurea.

Semnal de alarmă: Copiii, cei mai afectați de tehnologia în exces!

Mai mult, neurochirurgul Vlad Ciurea atrage atenția asupra faptului că tehnologia folosită în exces dăunează grav sănătății și dezvoltării neurologice a copilului.

„Într-una, într-o mână, are un telefon, într-alta o tabletă, sunt cele două Biblii ale copilului, se uită în ele… Copilul devine depedent de acestea, iar de aici auzim ”copilul meu e autist!”. Nu, e o greșeală, copilul nu e autist, copilul nu are legătură cu lumea exterioară pentru că i-ați creat o dependență de o lume interioară…

Mergem într-un restaurant, copilul stă numai pe tabletă, pe niște jocuri pe care le pun la îndoială cât îi dezvoltă inteligența, unele sunt chiar foarte periculoase, că te și sperii dacă te uiți… Li se furnizează atât de multe informații care provoacă o ușoară intoxicație cerebrală. Copilul nu mai este învățat să deducă. Iar gândirea copilululi este scăzută, scăzută”, a mai spus profesorul Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel